V nedeľu by mali po koronavíruse ostať obchody otvorené. Čo si myslíte vy?

S potenciálnym koncom pandémie koronavírusu nastáva otázka, či obchody ostanú v nedeľu zatvorené aj naďalej. Podľa Richarda Sulíka z SaS, podpredsedy vlády pre ekonomiku a ministra hospodárstva SR, by sa obchody po skončení pandémie mali vrátiť k pôvodným otváracím hodinám. 

Igor Matovič tvrdí,

že k takejto radikálnej zmene by mohlo dôjsť len za podpory jeho koaličných partnerov, čo však nie je takmer vôbec možné. Aj napriek tomu, že by s dňom voľna pre všetkých, ktorí pracujú aj v nedeľu súhasil, je to podľa neho nepravdepodobné. Ak by však niekto s takýmto návrhom prišiel, podporili by ho všetci členova OĽaNO.

Richard Sulík zároveň dodal: „Obmedzuje to tých, ktorí chcú pracovať, pretože za prácu v nedeľu sú vysoké príplatky a tak zarobia dvojnásobok bežnej mzdy. Zatvorenie obchodov tiež obmedzuje tých, ktorí si chcú ísť v nedeľu niečo kúpiť.“ Okrem toho nikoho nenúti, aby nakupoval aj v nedeľu. Kto do obchodu ísť nechce, nepôjde ani vtedy, ak budú otvorené ako kedysi. Sulíkova hovorkyňa, Katarína Svrčeková, prezradila, že by s Matovičovým návrhom súhlasili len v prípade, ak by zamestnanec dostal pri podpise zmluvy možnosť odmietnuť pracovať v nedeľu.

Zdroj: hitky.sk

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “V nedeľu by mali po koronavíruse ostať obchody otvorené. Čo si myslíte vy?”