Všetky obchody by mohli byť otvorené už od stredy. Igor Matovič potvrdil vysokú pravdepodobnosť ich otvorenia

Dnešný facebookový status premiéra Igora Matoviča potvrdil možnosť budúcotýždňového otvárania všetkých obchodov. Je možné, že sa otvoria všetky prevádzky mimo nákupných centier, ktoré aj napriek radikálnemu uvoľňovaniu opatrení zostanú zatvorené.

Ako predpokladaný deň otvorenia obchodov spomenul 6. máj, teda budúcu stredu. Matovič potvrdil, že šanca na ich otvorenie sa každý dňom dramaticky zvyšuje. Aj napriek ich otvoreniu sa však hygienických opatrení nevzdáva a v každej prevádzke bude platiť povinné nosenie rúšok či povinná dezinfekcia rúk. Premiér sa status rozhodol zverejniť po pozitívnych číslach nakazených v posledných dňoch. Včerajším dňom pribudli len štyria noví pacienti.

Status premiéra Matoviča znie: „Držme sa, sme výborní a šanca, že od 6. mája budú otvorené všetky obchody mimo obchodných centier, sa dramaticky zvyšuje … a ak, tak budú platiť rovnako prísne hygienické podmienky ako doteraz – hygiena rúk/rukavice pri vstupe, 2 metrové odstupy v radoch a najmä 25 m2 na zákazníka bez ohľadu na plochu predajnej plochy.“

O konečnom rozhodnutí nás bude vláda informovať v najbližších dňoch. Premiér potvrdil, že posledné slovo bude mať hlavný štátny hygienik.

https://www.facebook.com/igor.matovic.7/posts/10219248237929215

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Všetky obchody by mohli byť otvorené už od stredy. Igor Matovič potvrdil vysokú pravdepodobnosť ich otvorenia”