sobota, 27 júla, 2024

Žena zdieľa realitu prenatálnej depresie. „Dúfam, že sa ženy cítia pochopené, nie opustené“.

„Počula som o popôrodnej depresii, ale nikdy o prenatálnej depresii.“ Ani mi nenapadlo, že sa to raz bude týkať aj mňa.

Bolo to moje tretie tehotenstvo. Myslela som si, že viem všetko o mojich hormonálnych zmenách a tele … ale mýlila som sa.
Do týždňa od kedy som mala pozitívny tehotenský test som sotva mohol fungovať. Nemala som žiadnu motiváciu a ťažko som vstavala z postele. Bola som unavená, ale bolo toho omnoho viac. Zrazu sa nado mnou zjavila tma a ja som mala pocit, že nemám kontrolu nad jej prítomnosťou.

Courtesy of Hope Saliba

Jednu vec, ktorú musíte o mne vedieť je to, že som nikdy nemala problémy s depresiou. Nikdy. Vlastne, aby som bola úprimná, sotva som to chápala. Blízki ľudia v mojom živote to cítili, ale ja nie. Čítala som úžasný príspevok o veciach, ktoré potrebujete vedieť o prenatálnej depresii. Pomohlo mi to vysloviť slová ku všetkým veciam, ktoré som cítila. Takže namiesto prepisovania by ste si to mali prečítať sami.

Zistila som, že nenávidím slovo „depresia“, najmä keď som ho počula z úst iných ľudí.

Keď tieto slová povedal niekto iný, znelo to falošne. Nezachytilo to, ako som sa vlastne cítila. Jediné slovo, ktoré som naozaj cítila, bolo opísané ako „temnota“. Posledný rok môjho života nebol ničím výnimočný ! Som celkom pozitívny človek. Milujem večierky, ľudí a akýkoľvek dôvod na oslavu. Bolo to, akoby bola táto osoba preč a neexistovalo žiadne magické riešenie, ako ju dostať späť.

Courtesy of Hope Saliba

Keď som bola tehotná len šesť týždňov, ocitla som sa v ordinácii terapeuta predtým, ako som to povedala svojej rodine. Vedela som, že potrebujem pomoc, no nie od môjho manžela alebo môjho najlepšieho priateľa. Táto tma bola strašidelná a nemala som nástroje na boj proti nej.

V súčasnosti stále navštevujem terapeuta. A hoci sa to úplne všetko nenapravilo, naozaj to pomáha. Ak ste premýšľali o návšteve poradcu alebo terapeuta ale neurobili ste to, chcem vás povzbudiť, aby ste to urobili. Nedovoľte, aby vás stigma pomoci alebo finančnej investície zastavila.

Courtesy of Hope Saliba
Ak existujú ženy, ktoré sa cítia / cítili takto a nevedia, ako sa s tým vyrovnať, nájdite niekoho, s kým by ste sa o tom mohli porozprávať. Chcela som sa podeliť o túto skúsenosť, aby ste vedeli, že v tom nie ste samé. Ten pocit je hrozný a desivý, zvlášť ak ste ho nikdy predtým necítili. Dúfam, že vďaka tejto spovedi sa ženy budú cítiť pochopené, nie opustené.

Courtesy of Hope Saliba

Máte podobný zážitok ? Radi by sme si vypočuli váš príbeh.

Zdroj: www.lovewhatmatters.com

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights