Čaputová tvrdí, že potrebujeme dostupný liek na COVID-19. Sama propaguje vývoj vakcíny

Do celosvetovej kampane Global Goal Unite, zameranej na vývoj vakcíny proti ochoreniu COVID-19, sa zapojila aj prvá ženská hlava Slovenskej republiky – Zuzana Čaputová. Okrem nasej hlavy štátu sa do kampane zapojila aj Angela Merkelová a António Guterres, generálny tajomník OSN. Zo známych osobností sa do kampane na vývoj vakcíny proti ochoreniu COVID-19, zapojila aj speváčka Shakira a Justin Bieber.

Martin Strižinec, hovorca prezidentky Čaputovej, informoval: „Cieľom kampane je podporiť vývoj vakcíny a liečby na COVID-19 tak, aby bola dostupná pre každého na svete.“ Zuzana Čaputová sa dokonca zapojila aj do oficiálnej upútavky na koncert, ktorý bol odvysielaný mnohými svetovými televíznymi stanicami. O tejto kampani sa prezidentka podelila aj prostredníctvom videa na darcovskom online samite svetových lídrov. Okrem toho podotkla, že Slovensko sa v máji zaviazalo k poskytnutiu príspevku vo výšku 750 000 eur. 

https://www.facebook.com/zcaputova/photos/a.863012043906781/1454676181407028/?type=3&theater

Prezidentka taktiež potvrdila, že Slovensko sa zapája do výskumu na vakcínu a taktiež vytvorilo slovenský test na COVID-19. Prezidentka dodala: „Patríme medzi krajiny, ktorým sa zatiaľ najlepšie darí zvládať pandémiu. Ale vieme, že na to, aby sme túto krízu naozaj prekonali, musíme nad ňou vyhrať spoločne, nielen pár z nás. Potrebujeme liek. Dostupný pre všetkých bez rozdielu rasy, ekonomickej alebo politickej sily. Bez ohľadu na to, z ktorej krajiny či kontinentu pochádzame.“

Hovorca prezidentskej kancelárie taktiež spomenul, že celková vyzbieraná suma sa na samite vyšplhala na 6,15 miliardy eur. Peniaze budú použité na vývoj vakcín. Global Citizen, mimovládna americká organizácia, sa do kampane zapojila ako hlavný partner Európskej komisie. Okrem Global Citizen sú partnermi kampane aj Organizácia Spojených národov, Bill & Melinda Gates Foundation, Bloomberg Philanthropists a dokonca aj Wellcome Trust.

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Čaputová tvrdí, že potrebujeme dostupný liek na COVID-19. Sama propaguje vývoj vakcíny”