„Moja žena je pre mňa viac dôležitejšia než naše deti“. Oteckové slová lásky k žene si získali veľa ľudí

Spisovateľ a otec niekoľkých detí, Mike Berry, vo svojom blogu vysvetľuje, prečo sa jeho manželka zaujíma o neho viac ako o jeho deti a prečo by mala byť táto myšlienka prijatá každou rodinou.  Článok blogu sa stal veľmi populárnym a rozdeľujúcim zároveň: niektorí ľudia kritizovali autora, zatiaľ čo iní ním boli inšpirovaní, nakoľko skutočne zmenili svoj spôsob myslenia.

Mike a jeho manželka Kristin vychovávajú osem adoptovaných detí.  Boli šťastne zosobášení 17 rokov a robia aktívnu sociálnu prácu, aby pomohli iným rodinám riešiť problémy a vybudovať harmonický vzťah.

Portál mysmezeny.sk sa rozhodol zdieľať s vami zaujímavý článok od Mika,

Zvyčajne je 8:30, keď dám svojim dvom dospievajúcim dcéram prvé varovanie, že je čas. A o 21:00 im poviem: „Mali by ste ísť do vašej izby.“ Robím to skoro každý večer. A oni za každým argumentujú, „Prečo musíme ísť do postele o 9? Už nie sme deti! „

Why My Wife Matters to Me More Than My Children

„Nemusíte ísť hneď teraz spať, len vás žiadam, aby ste odišli z obývačky. Mama a ja sme sa nevideli celý deň, pretože sme sa sústredili na našu prácu. Potrebujeme čas, aby sme boli spolu. „

Dievčatá gúľajú očami.

Úprimne, dodržiavame toto pravidlo tak dlho, ako si pamätám.  Boli sme rodičia už 15 rokov a deti nikdy nevyužili celý náš čas. Moja žena a ja trávime veľa času s našimi deťmi, ale nikdy 24 hodín denne, 7 dní v týždni. Milujeme naše deti a samozrejme hrajú obrovskú úlohu v našich životoch.  Môžu sa vždy spoľahnúť na nás a získať našu pomoc a podporu.

Ale okrem detí sme tu aj „my“. Náš vzťah Kristin a ja musíme vždy zaistiť, že naše manželstvo je silné a zdravé. Existuje niekoľko dôvodov, prečo je dôležité a tu sú 4 z nich.

1. Zdravé manželstvo je základným kameňom domova.

 

Deti nie sú základným kameňom vašej rodiny. Ony sú obrovská časť z nej, ale nie sú tým, ktorí majú udržať túto chaotickú štruktúru, ktorú nazývame rodina. Najdôležitejšou súčasťou rodiny ste vy a vaša manželka, váš manžel – váš partner.  Ste to vy, kto má všetku zodpovednosť. A deti si vyberajú svoje cesty podľa vášho príkladu.

2. Pred nimi sme to boli my.

Predtým, než existovali, boli sme to my dvaja.  Zamilovali sme sa, spolu sme premeškali hodiny, telefonivali sme sa spolu celú noc (a to bol telefón pripevnený káblom o stenu a potom sme sa rozhodli byť navždy spolu.  Boli sme na začiatku cesty. A rozbehli sme celú túto rodinnú záležitosť. Potom sme mali naše krásne deti. Samozrejme, že sme radi, že ich máme. Ale naše manželstvo je posvätné. A musíme urobiť všetko, aby sme ho chránili.

Why My Wife Matters to Me More Than My Children

3. Po nich to budeme my.

Nič netrvá večne. Nastane chvíľa, keď naše deti vyrastú a opustia hniezdo. Neviem ako u vás, ale v mojom dome nie je miesto pre 30-ročné dieťa.  Takže, keď opustia náš dom, budú mať svoje vlastné rodiny a vychovávať svoje vlastné deti, chcel by som, aby môj vzťah s mojou manželkou zostal taký silný a dôverný, ako to bolo na samom začiatku. A aby sme mali takú budúcnosť, musíme pracovať na tomto vzťahu práva teraz. Náš vzťah by mal byť prioritou.  Samozrejme, nie je tak jednoduché, ako sa zdá.

4. Musíme nastaviť príklad budúcnosti.

Ako som už spomenul, deti nás vidia a učia sa od nás. Robia to, čo robíme, a sledujeme každý náš krok. Často hovorím: „Vychovávame dospelých, nie deti.“  Opäť neviem ako u vás, ale chcem, aby moje deti vyrástli s normálnym postojom k svadbe, láske a rodine. A chcem, aby naše manželstvo bolo pre nich príkladom. Takže moja žena stojí pred mojimi deťmi.  Sú naozaj blízko, ale po mojej žene.

Why My Wife Matters to Me More Than My Children

Na konci dňa všetci máme tendenciu byť unavení a napätí. A áno, vaše deti vás potrebujú, sú skutočne dôležité.  Nie vaše hobby, nie vaši priatelia, nie vaša práca. A mali by ste sa o ne starať. Ale najskôr sa postarajte o váš vzťah.  Keď deti vidia, že ich rodičia sa milujú navzájom, sú si istí, že rodičia ich milujú. Najdôležitejšie však je, že budú mať dôveru v seba a vo svet okolo nich.

Máme bláznivé termíny. Vždy nám chýba voľný čas.  Strávime celý deň s našimi deťmi. To je dôvod, prečo som ich požiadal, aby každý večer chodili do svojich izieb v 21:00.  To je dôvod, prečo moja žena a ja máme dohodnutý termín dvakrát mesačne a ideme von. Pretože je to dôležité.

To je dôvod, prečo moja žena stojí pred mojimi deťmi.

Súhlasíte s názorom autora?  Povedzte nám to v sekcii komentárov nižšie.

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “„Moja žena je pre mňa viac dôležitejšia než naše deti“. Oteckové slová lásky k žene si získali veľa ľudí”