Na novej obálke Vogue sa nachádzajú kľúčový pracovníci namiesto modelov.

Britské vydanie VOGUE uviedlo na svoju titulku v júli 2020 ženy, ktoré išli pracovať uprostred pandémie, aby iný mohli pokračovať v každodennom živote. Na uctenie si týchto pracovníkov módny časopis publikoval na obálku tri z nich. Nachádzala sa tom vodička vlaku London Overground, pôrodná asistentka vo východnom Londýne a asistentka predaja supermarketu King’s Cross.

Hlavný šéf britskej edície VOGUE Edward Enninful povedal, že časopis sa rozhodol publikovať trio, aby vzdal hold týmto povolaniam, za „statočnosť a odhodlanosť pomáhať druhým“.

„Táto kapitola v našej histórii spôsobila, že spoločnosť presunula svoju pozornosť na niektorých ľudí v tejto krajine, ktorým sa zvyčajne nevenuje pozornosť,“ vysvetlil Enninful.

Anisa Omar, 21 rokov, asistentka predaja v supermarkete King’s Cross

Anisa pracuje rok v v King’s Cross, zatiaľ čo študuje druhý ročník Business Management na univerzite. Žije v Islingtone so svojimi rodičmi a tromi súrodencami. Anisa uvidla, „pred pandémiou sa na nás ľudia pozerali ako na pomocníkov. Boli sme tu, aby sme im ukázali kde sú vajcia alebo ak sa chceli na niečo posťažovať.

Ale teraz nás oveľa viac chápu. Vedia, že sme tu stále, zatiaľ čo oni nemusia opustiť svoje domy. Ľudia sú oveľa viac chápavejší. “

Narguis Horsford, londýnska rušňovodička vlaku

Narguis pracovala pre spoločnosť TFL 10 rokov a päť rokov riadila londýnske pozemné vlaky, ktoré pokrývali cestu medzi Willesden Junction, Stratford a Gospel Oak do Barking.

Žije sama v Bounds Green v severnom Londýne. Každé ráno musí vstať veľmi skoro, keďže niektoré zmeny jej začínajú o 1:30. Napriek tomu, že je v prvej línii a musela sa izolovať od svojej starej mamy, počas svojej práce sa necítila nervózna.

Sídli v depe Willesden Junction v severozápadnom Londýne, a vedie dve trasy: Stratford do Richmond / Clapham Junction a Gospel Oak do Barking. „Nemám strach z práce, ale stále sa musím dištancovať od svojej rodiny, pretože som tu a som v prvej línii. Rodina si o mňa robí starosti, hlavne moja babička. Táto situácia nám dokázala, že život je krátky. Nemôžeme veci okolo nás považovať za samozrejmosť.“

Rachel Millar má 24 rokov a je komunitná pôrodná asistentka vo východnom Londýne

Rachel pracovala tri roky ako komunitná pôrodná asistentka v nemocnici Homerton vo východnom Londýne. Pochádza zo Severného Írska, Cookstown a so svojím priateľom žije v Leytone. Promovala na Univerzite vo východnom Anglicku v roku 2017 s titulom pôrodníčka.

Keď hovorila o láskavosti, ktorej bola v poslednej dobe svedkom povedala, „jeden z najťažších momentov pre mňa počas pandémie bol, keď mi ukradli bicykel. Ale v priebehu niekoľkých hodín priateľ, ktorý pracuje v nemocnici Homerton, založil zbierku, kde sa vyzbieralo 500 libier.“ Rachel rada cestuje a nedávno dokonca navštívila Srí Lanku a Južnú Afriku.

Spoznajte Anisa, Narguis a Rachel v nižšie uvedenom videu

 

Tieto 3 ženy zachytil fotograf Jamie Hawkesworth

Zdroj foto: Vogue

Zdroj: www.boredpanda.com

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Na novej obálke Vogue sa nachádzajú kľúčový pracovníci namiesto modelov.”