Na Slovensku máme prísne tresty: V koalícii sa bude rozprávať aj o dekriminalizácii marihuany!

Dekriminalizáciou marihuany sa už zaoberala bývalá ministerka spravodlivosti, Lucia Žitňanská. Rovnako to navrhoval aj jej nástupca Gábor Gál no vo viac konzervatívnejšej forme. No v koalícii tieto návrhy nikdy neprešli. Túto otázku opäť otvára súčasná ministerka spravodlivosti, Mária Kolíková, ktorá prezradila, že sa touto témou bude zaoberať.

 

Kush in Close-up Photography

Zdroj: pexels.com

 

 „Budeme sa o tom rozprávať a toto je určite súčasťou, ale debata o tom v koalícii ešte nebola,“ znela odpoveď ministerky na otázku týkajúcu sa zmiernenia trestov za prechovávanie marihuany. Hovorila taktiež aj o vládnom programe, kde sa spomína využívanie probačnej služby pri presadzovaní alternatívnych trestov v rámci filozofie restoratívnej justície.

 

Niekde povoliť, inde pritvrdiť

„Máme tu v niektorých prípadoch veľmi prísne tresty… Je tam malý priestor pre sudcu, aby zohľadnil konkrétnu situáciu páchateľa alebo páchateľky,“ vyjadrila sa ministerka na margo recidívnych drobných krádeží v supermarketoch.

Pre príklad uviedla prípad, kde súd vo Veľkej Británii odmietol vydať na Slovensko Slovenku, ktorá tam žije. Bolo to z dôvodu, že sú považoval trest za neprimerane prísny. Preto okrem zmiernenia trestov za prechovávanie marihuany, by chcela naopak sprísniť tresty za organizovaný zločin, zločin s najzávažnejšími následkami ako smrť alebo pri veľkom finančnom dosahu.

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Na Slovensku máme prísne tresty: V koalícii sa bude rozprávať aj o dekriminalizácii marihuany!”