“Naša dcéra má dve milujúce mamy”: Poslankyňa z Progresívneho Slovenska hovorí o tom ako môže vyzerať rodina

Otázka ako má vyzerať skutočná a tradičná rodina máva Slovenskom už nejakú tú dobu. Mnohí sú však zástancami toho, že tradičná rodina sa má skladať z muža, ženy a detí. Tento názor však rozhorčil ľudí, ktorí to vidia úplne inak. Rodina môže fungovať či už bez detí alebo aj medzi párom rovnakého pohlavia. Slovo do diskusie prispela aj poslankyňa z Progresívneho Slovenska.

 

Jej vzťah je pre ňu dôležitý

“Naša dcéra má dve milujúce mamy,” začala svoj status Plaváková. Rodina tak pre ňu znamená oveľa viac ako negatívne ohlasy od “údajných ochrancov tradičných hodnôt”. Tie najväčšie hodnoty sú pre ňu chvile “keď moja partnerka bola pri mne, keď sme bojazlivo čakali, či sa embryo uchytí alebo nie.”.

Taktiež spomína bojazlivé chovanie aby sa im pošťastilo a to ako sa o ňu jej partnerka aj v týchto chvíľach veľkoryso starala. “Je to chvíľa, keď som mojej partnerke poslala fotku testu s dvomi čiarkami. Je to chvíľa, keď sme spoločne pozerali na monitor ultrazvuku a lekár nám vysvetľoval podrobnosti o tom, čo na ňom vidíme.

Je to chvíľa, keď som jej zavolala, že má rýchlo prísť do pôrodnice, lebo nastal čas,” spomína na najdojímavejšie momenty.

 

Ľudia sa stále stretávajú s neporozumením

O pravom význame slova rodina ju presvedčilo aj to, keď jej partnerka po prvýkrát držala ich dcéru v rukách a videla ako sa s láskou na ňu pozerá. Váži si aj chvíle keď spoločne kráčajú “ruka v ruke” lesom či hojdajú dcérku na záhrade. Cieľom jej statusu je poukázanie na to, že mnohí ľudia takéto spolunažívanie nepovažujú za rodinu alebo vzťah hodný ochrany. Podľa “ochrancov tradičných hodnôť” nie je práve toto prioritou a tak nechavajú páry čakať na lepšie časy či pochopenie.

 

“A nikdy, naozaj nikdy, si nenechajte inými diktovať, čo máte cítiť a ako máte vnímať vašu lásku a rodinu. Ste všetci úžasní vo svojej rozmanitosti. A hodní rovnakej ochrany ako ktokoľvek iný,“ dodáva silné slová na záver.

Celý status si môžete prečítať tu:

https://www.facebook.com/plavakova/photos/a.122042499210215/243704330377364?__cft__[0]=AZUS8tcV2tMfAWXvJw-BoG1bE49bdGn58Wtm6G8ei3H29V4uCotPZiXl9BaAUY0T_RcmIitLEtAU6zovBc2iTYWEQCZQs2VMFpT9luSELWOnlR0kSLdqjrp8DDeRLRNet0Q&__tn__=-UK-R

Aký máte názor na takéto vzťahy Vy?

 

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on ““Naša dcéra má dve milujúce mamy”: Poslankyňa z Progresívneho Slovenska hovorí o tom ako môže vyzerať rodina”