O titul by mali prísť všetci plagiátori. Podľa Matoviča ich môže byť niekoľko tisíc

Premiér SR, Igor Matovič, tvrdí, že Boris Kollár raz odstúpi sám. Okrem toho podotkol, že nechce na Borisa Kollára a iných politikov používať dvojaký meter. Matovič chce rovnaké pravidlá pre všetkých vysokoškolákov. Premiér potvrdil, že trestať Borisa Kollára nebude, pretože to by predstavovalo použitie dvojakého metra.

Rovnaký trest a rovnaké pravidlá majú platiť pre všetkých študentov, ktorí chcú získať vysokoškolské tituly v budúcnosti, ale aj pre všetkých, ktorí ich získali v minulosti.

Igor Matovič na svojej oficiálnej facebookovej stránky napísal: „Vyčistime všetko naraz – hoďme do spätnej kontroly všetky diplomovky … a zoberme tituly všetkým, ktorých diplomovky testom originality neprejdú. Keď to bude z celého Slovenska len Boris, bude len Boris. Keď státisíce ľudí, budú to státisíce ľudí.“ Matovič taktiež podotkol, že je potrebné zrušiť školy, ktoré fungujú na podobnom bezvýznamnom princípe. 

Matovič spomenul, že Boris Kollár by mal podľa neho ponúknuť svoje kreslo sám, bez premiérovho vyzvania. Okrem toho naznačil, že požiada šéfa parlamentu o to, aby podal poslanecký návrh na vylepšenie podobných sporných problémov v tejto sfére. Problém, spojený s Kollárovou diplomovou prácou, je vraj problematický z etickej stránky, no potvrdil, že kvôli jednej práci nechce rozbiť celú koalíciu.

Matovič prezradil: „Keď si strana Za ľudí vyhodnotí, že vie vysvetliť svojim vlastným voličom, že jedna diplomová práca stojí nad všetkými sľubmi, ktoré dali svojim vlastným voličom pred voľbami, a povedia, že preto odchádzajú z koalície, bude to iba ich rozhodnutie a budú si niesť dôsledky tohto rozhodnutia pred svojimi voličmi.

Chybný je vraj systém a nie Boris Kollár

Podľa Igora Matoviča je základná chyba už v samotnom štátnom systéme a v školiteľovi, ktorý nechal takúto prácu obhájiť. Matovič podotkol potrebu zmeny zákona tak, aby platil rovnako pre všetkých. Problém nie je len pri práci Borisa Kollára, ale aj pri prácach mnohých iných. Ak by sa vraj skontrolovali práce retrospektívne všetkým, odobrať by sa museli tituly aj mnohým iným.

Pre oboznámenie so situáciou, Boris Kollár mal okopírovať niekoľko strán svojej práce priamo z odbornej práce svojho školiteľa. Branislav Gröhling z SaS, zároveň potvrdil, že podľa aktuálnych zákonov nemožno titul Kollárovi dodatočne odobrať.

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “O titul by mali prísť všetci plagiátori. Podľa Matoviča ich môže byť niekoľko tisíc”