Psychiater prezradil, akých 5 zvykov spája šťastné páry. Patríte medzi nich aj vy?

Mnoho ľudí si myslí, že dojímavé príbehy o šťastných pároch existujú len v knihách a na televíznych obrazovkách. A potom, čo princ požiadal popolušku o ruku a ona sa usadila v jeho zámku, prišiel na rad každodenný život, ktorý rýchlo rozptýlil všetky predstavy o krásnej rozprávke.

V skutočnosti však existujú páry, ktoré spolu strávia celý živo a svoj vzťah si dokážu neustále užívať. Ako si dokážu prejavovať city aj v priebehu mnohých rokov? Slávny psychiater Mark Goulston má niekoľko tipov, ako to docieliť.

Audrey Tautou Film GIF

  1. Rozvíjajte vaše spoločné záujmy

Na začiatku vzťahu sa snažíte jeden druhému ukázať svoje vlastné koníčky. Pustíte sa do záľub vášho partnera a to aj v prípade, že sa vám až nepáčia. Ale postupne, keď vášeň zanikne, pár si začína uvedomovať, že všetko nie je tak jednoduché a nájdenie spoločných tém či záujmov je už o niečo ťažšie. Najlepší spôsob, ako z tejto situácie vycúvať, je nájsť niečo, čo vás spojí a páči sa nielen vám ale aj vášmu partnerovi. Nezabúdajte však na svoje vlastné záľuby: máte právo zostať nezávislou osobou.

Dance Couple GIF by I Love Kellie Pickler

  1. Zamerajte sa na dobré činy partnera

Čas od času si môžu partneri navzájom niečo vyčítať a sústredia sa na to, čo sa im vo vzťahu nepáči. Áno, každý má nedostatky, ale nemali by ste sa na ne zameriavať, ak sa netýkajú rozvoja vášho vzťahu. Je lepšie sa o tom porozprávať a vidieť situáciu z tej pozitívnejšej stránky.

Romantic Tv Land GIF by #Impastor

  1. Dôverujte a odpúšťajte

Nedôvera je jedným z dôvodov, prečo sa vzťahy začínajú rozpadávať. Týmto spôsobom v sebe človek posilňuje pochybnosti a nesúhlasí so svojimi životnými rozhodnutiami. Schopnosť dôverovať a odpúšťať – dôležitý moment pre rozvoj každého vzťahu.

Hugging Hug GIF by Lil Dicky

  1. Opýtajte sa, aký má deň

Samozrejme, to neznamená, že partneri sa budú každý deň tešiť  10 telefonátom a stovkám správ. No obyčajná  komunikácia počas pracovného dňa môže vašej polovičke pomôcť, aby si dala pauzu od pracovného nasadenia a naladila sa na spoločnú večeru.

Phone Call GIF

  1. Choďte spať spolu

Samozrejme, rozdielny režim dňa a spánku môžu tento zvyk narušiť. No ešte skôr, ako sa poponáhľate do postele, aby ste si vychutnali vzájomnú spoločnosť, pozrite si spolu film alebo sa len rozprávajte o vzrušujúcich témach. Spoločný spánok je skvelou príležitosťou na zblíženie.

Sexy Jessica Alba GIF

+ Bonus: Objatia

Toto je oveľa dôležitejšie ako bozk. Objatia poskytujú pocit pokoja a bezpečia. Objímajte sa častejšie – pred odchodom do práce, pri stretnutí a podobne.

Vzťahy sú domovom a záleží iba na vás, z akého materiálu ich vybudujete. Dôležité je, aby ste v ňom mohli spoločne prežiť šťastný život. Je to skvelý darček, ktorý je nutné chrániť a opatrovať.

Pretty Little Liars Kiss GIF

Máte svoje vlastné tajomstvá, ktoré vám pomáhajú zachovať harmóniu vo vzťahu?

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Psychiater prezradil, akých 5 zvykov spája šťastné páry. Patríte medzi nich aj vy?”