Slováci žiadajú zmenu! Chcú koniec chovu zvierat v osadách! Podpíšte petíciu aj vy

Slováci opäť preukázali, že sa dokážu spojiť a pomôcť dobrej veci. Organizácia Zvierací ombudsman vytvorila petíciu, ktorú doposiaľ podpísalo viac ako 41 000 ľudí. Petícia je zameraná na zákaz chovu mačiek a psov v rómskych osadách. 

Petícia, ktorá koluje internetom je zameraná na vytvorenie zákona, ktorý zakáže chov psov a mačiek v rómskych osadách, v ktorých sa v minulosti zaznamenalo neprimerané správanie k akémukoľvek zvieraťu. Pred samotným podpisom petície si môžete prečítať:

Dnes som videla v jednej skupine na FB fotky, čo dorobili naši spoluobčania v osade psíkom. Jeden mal zaťaté sekerou do chrbta, druhý hlbokú bodnú ranu. Oba psíky sa trápili bez toho, aby im ktokoľvek z osady pomôhol. Tieto dva psíky neboli jediné , ktoré tam žili v strašných podmienkach ale bolo ich tam omnoho viac.

Nikto s tým nič nerobí. Psy sa stále zachraňujú no osady sú nimi aj tak stále preplnené. Nekontrolovateľne sa množia a nemajú veterinárnu starostlivosť. Nie sú očkované, odčervené, často sú hladné, choré a zavšivavené.”

https://www.facebook.com/pomocpsikomvychod/photos/a.2942759872448063/2942764185780965/?type=3&theater

Facebookova stránka Zvierací ombudsman bola vytvorená kvôli čoraz viac sa šíriacej nenávisti a nesprávnemu zaobchádzaniu zo zvieratami nie len v rómskych osadách. Organizácia mnohokrát spomína, že samotné fungovanie ich nezaťažuje len fyzicky, ale aj psychicky. Kruté zaobchodzánie so zvierami je mnohokrát veľmi náročné riešiť a niektoré prípady je vyriešiť doslova nemožné. Vyžaduje si to množstvo finančných prostriedkov a množstvo času

. V poslednom období Slovenskom zarezonoval najmä prípad utýraných psov v obci Huncovce, v okrese Kežmarok.

Zvierací ombudsman taktiež spomenul: V pondelok 18. mája 2020 Československý kastračný program našiel pri obci Huncovce dvoch Nemeckých ovčiakov, ktorí boli utýraní obzvlášť krutým spôsobom. Jeden pes mal veľkú bodnú ranu v oblasti chrbta, ktorá bola pravdepodobne spôsobená sekerou. Druhý pes mal taktiež hlbokú ranu, ktorá siahala od brucha až po semenníky.”

https://www.facebook.com/103467129705676/photos/a.1246347548750956/1246458225406555/?type=3

Trestné oznámenie je mnohokrát podané kvôli neprípustnému správaniu

sa k chovaným zvieratám. Aj napriek prevezeniu na veterinárne kliniky sa mnoho zvierat nepodarí zachrániť a mnohé z nich musia byť v dôsledku veľmi závažnych zranení eutanazované.

Zvierací ombudsman na záver dodal: Snažíme sa, naozaj sa snažíme, pomáhať zo všetkých síl, no napriek 10 rokom aktívnej pomoci nás každý nový prípad týrania nepríjemne zaskočí. Aj preto budeme znova a znova opakovať, že problém týrania zvierat musíme v spoločnosti riešiť komplexne.

Základom je vzdelávanie a výchova detí už od útleho veku, rovnako považujeme za mimoriadne kľúčové aj zavedenie efektívnych trestov pre tyranov a ich uplatňovanie. Už v roku 2011 sme presadili sprísnenie prvých trestov za týranie zvierat a hodláme aj naďalej intenzívne pracovať na návrhoch, ktoré by zaviedli naozaj spravodlivé tresty za týranie zvierat.” Petíciu nájdete na tomto odkaze.

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Slováci žiadajú zmenu! Chcú koniec chovu zvierat v osadách! Podpíšte petíciu aj vy”