Starosta ležal v rakve a predstieral, že je mŕtvy, aby sa vyhol zatknutiu za porušenie karantény. Chcel si vypiť

Starosta malého mesta v Peru nedávno zaplnil titulky novín aj médií. Jaime Rolando Urbina Torres je na dobrej ceste k tomu, aby sa stal hitom internetu.

Objavili sa jeho fotografie, ako leží v rakve a predstiera, že je mŕtvy, aby sa vyhol zatknutiu. Bol v hľadáčiku polície kvôli porušovaniu izolácie, medzitým pil so svojimi priateľmi v meste Tantará na juhu krajiny.

Podľa denníka Daily Mail, Torres a jeho priatelia sa v opitosti snažili vyhnúť sa zatknutiu. Skočili teda do rakiev postavených pre obete koronavírusu a keď prišla polícia, predstierali, že sú mŕtvi.

Aj keď nie je jasné, prečo boli otvorené rakvy tak blízko nich, je celkom zrejmé, že muži si nepremysleli čo ďalej po tom, ako otestujú funkčnosť týchto rakiev. Pri hraní sa na mŕtvych im chýbalo niekoľko zásadných detailov, napríklad skutočnosť, že pozostalí nemusia nevyhnutne potrebovať rúško na tvár.

Miestni obyvatelia ho predtým obviňovali, že neberie vážne hrozby vírusu. Uvádza sa tiež, že neurobil žiadne bezpečnostné opatrenia v meste, ktoré bolo spolu so zvyškom Peru oficiálne zablokované ústrednou vládou pred 60 dňami.

Napriek tomu, že je Torres starostom, vraj od začiatku karantény strávil v meste iba osem dní a nemal žiadny záujem o presadzovanie akýchkoľvek bezpečnostných opatrení.

Obyvatelia mesta dokonca vytiahli neprítomného starostu na mestské zhromaždenie 9. mája, aby sa obhájil, po tom, ako spustil sériu rozhnevaných tirád proti miestnym obyvateľom.

Jeho oduševnené reakcie však neobstáli pred jeho úradníkmi, ktorí opakovane vyvrátili jeho chabé výhovorky o tom, že neotvorili núdzové karanténne strediská pre ľudí nakazených koronavírusom. Torres bol tiež obvinený z toho, že nevykonal náležité bezpečnostné kontroly, aby sa zabezpečil, že ľudia z iných miest by nemohli vstúpiť do mesta Tantará a ďalej tak zvyšovať riziko nákazy obyvateľov.

Zdroj: scoop.upworthy.com

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Starosta ležal v rakve a predstieral, že je mŕtvy, aby sa vyhol zatknutiu za porušenie karantény. Chcel si vypiť”