Takto chirurg zachránil dvojčatá pred amputáciou chodidiel! To čo urobil je veľmi úžasné

Na prvý pohľad sú sestry Caroline a Katherine Lambové úplne v poriadku. Vysoké, majestátne dievčatá žijú svoj život naplno, navštevujú vysokú školu a o pozornosť mužov nemajú núdzu.

No len málo ľudí vie, čím všetkým si museli prejsť na ceste k súčasnému šťastiu. Keď mali 18 mesiacov, podstúpili svoju prvú operáciu.

Potom sa každý deň zdal byť ako v pekle, a dievčatká trpeli, pretože nemali inú možnosť.

Odvtedy už pretieklo veľa času, ale pre úbohé dievčatá sa cesta k zdravému životu ešte nekončila. Čoskoro budú mať poslednú operáciu, po ktorej sa utrpenie sestier konečne skončí!

Hrozná diagnóza

Pred dvadsiatimi rokmi sa rodičia dievčat zhrozili, keď si vypočuli strašnú diagnózu od lekárov. Ich dcéry trpeli vrodenými malformáciami holenných kosti.

Jedinou cestou pre dvojčatá bola amputácia obidvoch nôh od kolena nadol. Ich rodičia sa ani po tejto správe nehodlali vzdať a rozhodli sa vzoprieť osudu.

Experimentálna metóda

Po niekoľkých mesiacoch bola na obzore nádej. Otec a matka dvojčiat išli za jediným americkým chirurgom v USA, Dr. Paley, ktorý sa rozhodol urobiť extrémne riskantný krok.

Odborník navrhol predĺžiť kosti dievčat pomocou extrémne bolestivých metód. Lekár im nedával žiadne záruky, ale manželia dvojčiat už nemali čo stratiť.

Bolestivá liečba

Holenné kosti bolo nutné rozlomiť, „rozdeliť“ ich časti do určitej vzdialenosti od seba a potom vykonať komplexné operáciie, ktoré im umožnia spolu sa zrásť. Aby sa počas tohto procesu nič nepokazilo, obe dievčatá nosili na nohách kovové spevňovače držiace kosti v správnej polohe. Doktor neskôr povedal, že jeho plán zafungoval na 100%

Nekonečné operácie

Proces predlžovania kostí bol dlhý a bolestivý, ale obe sestry to statočne vydržali. Museli si prejsť tromi náročnými operáciami.

Prvá sa vykonala keď mali 18 mesiacov, druhá v ich štyroch rokoch a keď prišla na raj aj tretia, dievčatá už mali 13 rokov. Experimentálna chirurgická metóda sa ukázala byť našťastie mimoriadne úspešná!

Nevídaný úspech!

Ostatní lekári tomu nedokázali uveriť. Deti, ktoré boli odsúdené na amputáciu svojich nôh, spokojne behali, hrali sa vonku a od svojich rovesníkov sa takmer vôbec neodlišovali.

Samozrejme, počas obdobia predlžovania kostí museli zabudnúť na aktívnu zábavu, ale medzi operáciami sa Caroline a

Catherine dokázali radovať zo života a je vidieť, že si ho vychutnávali naplno. Dnes je metóda Dr. Paleyho používaná už mnohými lekármi, no tento chirurg bol v tom čase skutočným priekopníkom!

Posledný krok je ten najťažší…

Teraz majú sestry 21 rokov. Čoskoro odcestujú na Floridu, aby mohli znova navštíviť svojho chirurga. Čaká ich totiž posledná operácia, po ktorej sa ich deformácia kosti stane nočnou morou patriacou do minulosti. Dievčatá si sú vedomé, že to nebude ľahké, no s vidinou šťastnej budúcnosti sú ochotné vydržať akúkoľvek bolesť.

 

zdroj:boom

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Takto chirurg zachránil dvojčatá pred amputáciou chodidiel! To čo urobil je veľmi úžasné”