Už sa tomu nevyhneme: Krčméry varuje pred druhou vlnou koronavírusu

Situácia ohľadom koronavírusu sa v našich končinách dostáva pomaly do normálu. Na druhej strane v Peking zasiahla druhá vlna tejto nákazy. Profesor Krčméry sleduje dianie ako na Slovensku ale aj v zahraničí a tvrdí, že druhá vlna nás neminie. Podľa jeho slov za to môže otváranie hraníc, ktoré sa vraj otvorili prirýchlo.

 

Ilustračné foto

Zdroj: pexels.com

 

Na druhej strane však chápe, že nátlak zo strany ľudí bol silný a preto sa hranice začali otvárať. Ľudia chcú navštevovať svoje rodiny, cestovať ale aj pracovať v zahraničí bez akýchkoľvek obmedzení.

No a práve toto môže závažiť vo vývoji pandémie na Slovensku, ktoré by tak mohlo očakávať zvýšený počet novonakazených. Odborník na tropickú medicínu však nechce Slovákov v žiadnom prípade strašiť. “Nemyslím si, že sa vyhneme, ale myslím si, že to bude scenár tlejúcej choroby,“ vyjadril svoje obavy pre portál Pluska.sk.

zdroj:hitky.sk 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Už sa tomu nevyhneme: Krčméry varuje pred druhou vlnou koronavírusu”