Z Prahy vlakom až na Jadran: RegioJet už čoskoro spustí vlakové a autobusové linky do obľúbeného Chorvátska!

Jednou z najobľúbenejších destinácii Slovákov ale aj Čechov je jednoznačne Chorvátsko. Tí pohodlnejší si zaplatia letenky, niekto sa na niekoľko hodinovú cestu vydá vlastným autom. No už od 30. júna 2020 spúšťa RegioJet vlakové spojenie Praha – Rijeka. Linka bude mať ešte zastávky v Pardubiciach a Brne. Presna cena lístkov však zatiaľ nebola uvedená no hovorca RegioJetu, Aleš Ondrůj prezradil, že ceny sa budú pohybovať „výrazne pod 1000 korún (37 eur) za jednu cestu“.

 

Zdroj: pexels.com

 

Ako doplnkovú službu chce RegioJet pripojiť aj autobusy, ktoré z Rijeky odvezú turistov do vybraných destinácii. Vlaky by tak mali premávať 3-krát do týždňa oboma smermi s príchodmi do Chorvátska v stredu, sobotu alebo v pondelok. Okrem vlakového spojenia pripravuje RegioJet aj autobusové linky až do deviatich chorvátskych destinácii. Medzi nich patrí Zadar, Sukošan, Biograd na Moru, Pakoštan, Vodice, Šibenik, Primošten, Trogir a Split. 

 

Autobusy stoja aj v Bratislave

Začiatok cesty je ako inak v Prahe no autobus stojí v Brne a dokonca aj v Bratislave. Z hlavného mesta Slovenska bude cesta do Zadaru trvať 9 hodín a do najvzdialenejšieho SPlitu 13 hodín. Linky budu rovnako premávať 3-krát za týždeň v smere do Chorvátska v utorky, piatky a soboty vo večerných hodinách. Je to uspôsobené tak aby turisti dorazili do cieľa ráno a tým pádom mali viac času stráveného na dovolenke. Spiatočné linky budú premávať v soboty, stredy a nedele rovnako v neskorých večerných hodinách. Lístky sa v systéme dajú rezervovať najskôr až 19. júna 2020.

 

Využili by ste takúto možnosť ako sa dostať na dovolenku?

 

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Z Prahy vlakom až na Jadran: RegioJet už čoskoro spustí vlakové a autobusové linky do obľúbeného Chorvátska!”