13 dôvodov, prečo sú ázijské deti najzdravšie na svete. Robia veci, ktoré by mohli aj naše deti

Existuje niekoľko štúdií, ktoré tvrdia, že japonské deti sú zdravšie ako deti z iných krajín. Možno je to kvôli zdravému životnému štýlu, ktorý vedú, a ktorý by bol prospešný aj pre ostatné deti žijúce na tomto svete.

V mnohých ázijských krajinách sú deti vychované v zdravšom prostredí a učia sa návykom, ktoré deti z európskych krajín možno vôbec nepoznajú. Tu sú niektoré z nich:

  1. Dodržiavanie hygieny očí

V niekoľkých čínskych školách boli stanovené obmedzenia pre zdravie detských očí. Veria, že zvyk nakláňania sa príliš nízko nad knihu môže poškodiť detské oči. Nie sú až tak ďaleko od pravdy. Obmedzovače umožňujú dieťaťu udržiavať bezpečnú vzdialenosť, ako aj zabezpečiť správne držanie ich tela.

  1. Tréning masáže očí

Na väčšine základných a stredných škôl v Číne sa v prvom ročníku deti učia cvičiť so svojím zrakom. Sú presvedčení, že tým zlepšia svoj obehový systém a uvoľnia očné svaly. Súčasťou schémy je aj masáž očných partií. Deťom sa odporúča, aby to robili dvakrát denne.

  1. Učenie sa na čerstvom vzduchu

V celej Číne po dobu niekoľkých rokov prebieha prijatý vonkajší učebný systém. Žiakom poskytuje potrebnú dávku vitamínu D. Chôdza vonku tiež znižuje stres z pobytu v triede a zlepšuje psychický stav dieťaťa, čím prispieva k lepším študijným výsledkom.

  1. Nosenie rúšok

V zime sú ľudia omnoho náchylnejší na prechladnutie, keďže sa nachádzajú v teplých miestnostiach preplnených choroboplodnými zárodkami. V Japonsku sa chorí ľudia a ľudia s alergiami chránia rúškami, ktoré ich zabraňujú vdychovať choroboplodné zárodky a znižujú šance na prenos zárodkov na iných ľudí. Deti nie sú žiadnou výnimkou, tiež nosia rúška v prípade prepuknutia chrípky či prechladnutí.

  1. Online vysielanie hodín

Čína nezaostáva ani pokiaľ ide o inovatívne vzdelávanie. Keď zlé počasie zabraňuje deťom ísť do školy, učitelia vedú priame vysielanie hodiny z prázdnej triedy. Deti tak majú stále možnosť študovať aj z bezpečia svojho domova. Tento nápad je veľmi užitočný a nezáleží na tom, či sú školy kvôli zlému počasiu zatvorené alebo nie, pretože vyučovanie bude aj tak pokračovať.

  1. Malé, no rôznorodé porcie jedál

Japonci majú obedný program navrhnutý tak, aby pomohol hladujúcim deťom v núdzi.

Začalo to hneď po druhej svetovej vojne, ale moderný náprotivok je do značnej miery rovnaký. Jedlo nie je podobné tomu zo Západu: sú rozdelené na menšie porcie ryže, mäsa, rýb alebo zeleniny.

  1. Aktívny oddych

Voľnočasové aktivity sú dôležité pre deti najmä kvôli fyzickému pohybu a slnečnému žiareniu. V Južnej Kórei sa organizujú aktivity na čerstvom vzduchu, napr. turistika či kúpanie. Ľudia žijúci v mestských oblastiach sa tiež zúčastňujú na programoch, ktoré poskytujú potrebnú prestávku od každodenného života.

  1. Chôdza

Chôdza patrí dôležitej fyzickej aktivite v mnohých častiach Ázie. Existuje niekoľko ázijských krajín, kde ľudia namiesto verejnej dopravy preferujú svoje vlastné nohy. Deti v ázijských krajinách zvyčajne chodia do školy pešo.

  1. Monitorovanie závislosti na internete

Deti sú čoraz viac závislejšie od elektronických zariadení, najmä kvôli sociálnym sieťam. V Južnej Kórei sú takéto veci zriedkavé. Krajina podniká veľa krokov proti internetovej závislosti. Úrady organizujú tábory, rehabilitačné centrá a liečebné centrá, ktoré pomáhajú mladým ľuďom závislým na internete. Existujú aj zákony zakazujúce deťom mladším ako 16 rokov prístup na internet.

  1. Poskytnúť deťom väčší pocit zodpovednosti

Keď sa rozhodnete prenechať povinnosti na vaše deti, podporíte tým ich pocit dospelosti a zodpovednosti. Japonské deti chodia samé do školy, samé si robia domáce úlohy a pomáhajú upratovať triedy. To im zároveň pomáha byť nezávislými a zodpovednými. Tým pádom sa tiež učia, ako sa o seba majú postarať. Nezávislosť posilňuje ich charakter a tým pádom nie sú odkázaní od druhých.

  1. Zdravá strava

V ázijských krajinách sa vynakladá veľké úsilie na to, aby boli potraviny určené pre deti vždy zdravé. V Japonsku bude hlavným jedlom vždy zelenina. Mäso sa na rozdiel od rýb nepovažuje za tak dôležité, čo sa odráža aj na frekvencii výskytu v jedálnom lístku.

Tuk, mliečne výrobky a cukor sa tiež nepodieľajú na stavbe japonskej stravy. Polievka a zdravé ingrediencie, ako sú bobule goji, citrónová tráva a zázvor, patria medzi bežné zložky používané vo varení.

  1. Deti pijú čaj

V krajinách ako Čína a Japonsko sa deťom odporúča, aby pili čaj, nie Colu či iné nealkoholické nápoje. Okrem toho, reč nie je o obyčajnom čaji, pretože japonské a čínske čaje sú vždy zelené alebo bylinné. Sú vynikajúce pre zdravie v podobe mnohých benefitov –  zlepšenie videnia a zníženie stresu.

  1. Inovatívne cvičenia

Ázijské krajiny zdôrazňujú, že fyzická aktivita detí je prostriedkom na zabezpečenie ich zdravia. Na školách preto existujú rôzne programy, ako aj cvičenie alebo tanec. Najväčší a najaktuálnejší príklad toho, ako Číňania používajú inovatívne prostriedky na udržanie svojich študentov vo forme, je tanec, ktorý môže na prvý pohľad pripomínať našu spartakiádu.

  A ktorý z týchto 13 zvykov majú vaše deti?

zdroj: trendingposts.net

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “13 dôvodov, prečo sú ázijské deti najzdravšie na svete. Robia veci, ktoré by mohli aj naše deti”