24 ročný smetiar sa dostane na Harvard po získaní obrovskej podpory od svojich kolegov, aby pokračovali vo vzdelávaní

Zoznámte sa s 24-ročným Rehanom Statonom, bývalým smetiarom, ktorý bol nedávno prijatý na Harvard University. Čo robí tento príbeh neuveriteľným je skutočnosť, že napriek tomu, že celý život čelil nepriaznivým situáciám, nikdy mu to nestálo v ceste k dosiahnutiu svojho cieľa. Prechod od zberu odpadkov k štúdiu na Harvarde nie je malý čin ! A tiež to nebolo ľahké.

Rehan Staton vstáva každé ráno o 4:00 a odchádza do svojej práce ako smetiar. Prácu, ktorú zobral v nádeji, že podporí svoju rodinu, ktorá sa neustále snaží dosiahnuť svoje ciele.

Zoznámte sa s Rehanom Statonom, bývalým smetiarom, ktorý bol nedávno prijatý na Harvard University na právnickú fakultu

Rehan Staton

Keď mal Rehan osem rokov, jeho matka opustila rodinu a zanechala za sebou jeho brata a otca. Kedysi stabilná domácnosť sa ocitla vo finančných ťažkostiach, čo viedlo k tomu, že Rehanov otec si musel nájsť tri práce. Pracoval každý deň v nádeji, že vychováva dvoch synov a zabezpečí ich budúci úspech. Ako vysvetlil Rehan, situácia sa postupne zhoršovala, pretože boli dni, keď ich trojčlenná rodina nemala čo jesť. Boli časy, keď boli odpojený od elektriny, pretože nemali zaplatené účty.

Napriek tomu, že v dôsledku toho utrpelo jeho vzdelanie a prispel k tomu dokonca aj učiteľ, ktorý ho zaradil do špeciálnej triedy sa Rehan nevzdával.

Rehan pochádza z rozbitej rodiny, ktorá má roky finančné problémy.

Rehan Staton
Aby pomohol svojmu otcovi a bratovi dosiahnuť stabilnú finančnú situáciu, našiel si prácu ako smetiar.

Rehan Staton

Bohužiaľ, v 12. ročníku Rehan utrpel viacnásobné zranenia ramena, čím sa mu zmarili všetky šance na ukončenie štúdia. Po prihlásení na viaceré vysoké škôly, dostal od všetkých zamietavé stanovisko. Tak sa Rehan rozhodol začať zbierať odpadky.

Je to práca, ktorú často robia tí, ktorí nemajú v živote inú možnosť. Väčšina z jeho kolegov bola prekvapená, keď videla takého mladého muža pracovať ako smetiara. Čoskoro ho Rehanovi kolegovia vyzývali, aby chodil do školy alebo urobil niečo, čo by mu umožnilo naplno využiť jeho potenciál.

Jeho kolegovia sa nakoniec obrátili na syna majiteľa spoločnosti Brenta Batesa, ktorý následne predstavil Rehana profesorovi, ktorého poznal na Bowie State University. Profesor bol z Rehana tak ohromený, že sa odvolal na prijímaciu radu univerzity a Rehan bol čoskoro prijatý.

Mal veľmi malú podporu, s výnimkou svojej najbližšej rodiny a priateľov. Jeho kariéra profesionálneho boxera bola prerušená po vážnom zranení ramena a odmietnutí mnohých škôl.

Rehan Staton
Keď v ňom jeho kolegovia videli potenciál, donútili ho pokračovať v ďalšom vzdelávaní na Bowie State University.

Rehan Staton

Keď však klesol na „úplne dno“ spoločnosti, veci v jeho živote sa obrátili k lepšiemu. S obrovskou podporou svojho brata, otca a priateľov absolvoval dva roky úspešného štúdia na Bowie State University a prešiel na univerzitu v Marylande, kde ukončil štúdium v ​​roku 2018. Potom získal poradenské miesto v skupine Robert Bobb Group a pokračoval v štúdiu na LSAT.

Rehan zaslal žiadostí deviatim univerzitám, z ktorých tri patrili do Ligy Ivy. Najlepších päť univerzít z 20 v krajine a jedna škola bezpečnosti. Keď začali prichádzať rozhodnutia, jeho priatelia ho prehovorili, aby urobil video reakcie na rozhodnutia. Na začiatku bol proti, ale nakoniec ich urobil.

Rehanovi podporujúci kolegovia mu pomohli dostať sa na Bowie State University a na prechod na Marylandskú Univerzitu, na ktorej promoval v roku 2018.

The Education Trust
Ale tu sa nezastavil, keď získal prácu v oblasti politického poradenstva a pokračoval v štúdiách na LSAT

Rehan Staton

V čase, keď prišla odpoveď z Harvardu, bol Rehan pri natáčaní videí už v pohode. Bol nervózny pred zistením, či sa tam dostal alebo nie, ako vidno vo videu uvedenom v tomto článku. Na svoje veľké prekvapenie bol Rehan prijatý na Harvard. A toto bola iba jedna z niekoľkých škôl, na ktoré ho nakoniec prijali.

Správy o tomto príbehu sa stali na internete vírusové. Video s jeho reakciou na prijatie na Harvard sa tiež začalo šíriť po internete. Mnohí mu blahoželali a uviedli, že Rehan je dôkazom toho, že tvrdá práca a vytrvalosť sa oplatia a že sú presvedčení, že v živote ešte dokáže veľké veci.

Potom Rehan napísal inšpiratívny otvorený list svojmu bratovi Reggiemu, ktorý bol jedným z mála ľudí, ktorý mu poskytovali obrovskú podporu.

Pred niekoľkými týždňami dostal Rehan list z Harvardu o jeho prijatí na univerzitu

Existuje aj zbierka s názvom GoFundMeOd zbierania odpadu na Harvardskú Univerzitu. Jej cieľom je získať určitú finančnú podporu na štúdium Rehana na Harvarde. V skutočnosti mu tento článok už pomohol získať 70 000 dolárov od viac ako 1 100 darcov za 7 dní. Carmie McCook, trénerka pre komunikáciu so sídlom vo Washingtone, DC, trénuje Rehana v tom, ako sa stať lepším rečníkom a pripraviť ho na ďalší veľký krok v jeho živote.

Zdroj: www.boredpanda.com

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsov, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “24 ročný smetiar sa dostane na Harvard po získaní obrovskej podpory od svojich kolegov, aby pokračovali vo vzdelávaní”