Ako ľahko odstrániť biele žily z kuracích pŕs? Tento trik pomohol tisíckam domácností

Pozrime sa na bežný mäsový výrobok, akým sú kuracie prsia: čisté mäso, ktoré musíte iba nakrájať alebo pripraviť ako celok. Ponúkame vám skvelý trik, v ktorom hlavnú úlohu zohrajú kuracie prsia.

Nič nie je dokonalé a platí to aj v oblasti gastronómie. Naučíme vás, ako sa zbaviť šliach, ktoré sa vyskytujú v mäse a ponúkneme vám vynikajúci recept na kuracie prsia.

jedlo, kuriatko, mäsoPexels

Začneme samozrejme zlepšovákom a až potom prejdeme na samotný recept. Máte pred sebou kuracie prsia a jasne na nich vidíte bielu žilku, ktorá prechádza celým mäsom. Toto je šľacha a musíte sa jej zbaviť. Môžete si samozrejme vziať nôž a začať ju rezať, alebo to môžete urobiť celkom inak.

 

Budete potrebovať papierovú utierku a vidličku. Najprv si z mäsa uvoľnite časť šľachy, aby ste ju mohli chytiť. Teraz ju prestrčte medzi hroty vidličky v strede, uchopte ju papierovou utierkou a začnite ťahať. Hotovo! Mäso zostalo na svojom mieste, ale šľacha vyšla von! Pozrite sa, ako to robí Mendy Klenz, ktorá prišla s týmto trikom.

жареная куриная грудка

куриная грудка фото

Prsia sú pripravené na okamžitú prípravu. Tu je jednoduchý recept na to, ako si na panvici urobiť šťavnaté mäso doslova za dvadsať minút. Počas tejto doby môžete k mäsu pripraviť prílohu v podobe kaše alebo chutného zeleninového šalátu…

Potrebujete:

  • 2-3 kuracie prsia (600 g)
  • 1 citrón
  • 1 čl sladkej mletej papriky
  • Štipka sušeného cesnaku v prášku
  • Soľ a korenie podľa chuti

Postup

Opláchnite si prsia a nakrájajte ich na pomerne veľké plátky hrubé asi 20 milimetrov. Vložte ich do misky, pridajte do nich koreniny a trochu vytlačenej šťavy z rozrezaného citróna.

Medzitým si na sporáku rozohrejte panvicu s rastlinným olejom. Výhodou je, že mäso nemusí byť marinované, stačí, ako ho premiešate a môžete ho trochu postláčať.

Premiestnite plátky do horúcej panvice a opečte na každej strane dve až tri minúty, nemali by ste znižovať intenzitu ohňa. Sledujte mäso, v opačnom prípade sa môže vysušiť. Pečené kuracie prsia sú pripravené na konzumáciu!

atraktívny, bravčové, bravčové mäsoPexels

Na prípravu používajte svoje obľúbené korenie, pripravujte celé prsia, prípadne ich režte na menšie kúsky, ale čo je najdôležitejšie, nezabudnite odstrániť šľachy.

 

 

Zdroj: takprosto.cc

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Ako ľahko odstrániť biele žily z kuracích pŕs? Tento trik pomohol tisíckam domácností”