Dovolenkári pozor! Chorvátsko uvádza 140 nových prípadov. Krajina zaviedla povinné nosenie rúšok

Za posledných 24 hodín sa v Chorvátsku z 1 322 vykonaných testov na COVID-19 pozitívne potvrdilo 140 z nich, čím sa celkový počet aktívnych prípadov zvýšil na 1 088. Chorvátsky krízový štáb v sobotu vyhlásil, že v súčasnosti je v nemocniciach kvôli COVID-19 liečených 124 pacientov a traja z nich sú na umelej pľúcnej ventilácii.

Od 25. februára, kedy Chorvátsko oznámilo svoj prvý pozitívny prípad, sa vírusom COVID-19 nakazilo 3 672 ľudí. Za posledných 24 hodín zomrela v dôsledku komplikácií spôsobených touto pandémiou ďalšia osoba, čím sa celkový počet obetí zvýšil na 118.

Až 2 466 infikovaných osôb sa uzdravilo a 4 756 osôb je karanténe. Krajina zaviedla povinné nosenie ochrany tváre v priestoroch nemocníc, v obchodoch a vo verejnej doprave. Od pondelka 13. júla sú ochranné masky povinné pre všetkých zdravotníckych pracovníkov, osoby navštevujúce svojich príbuzných v nemocniciach, pracovníkov v turistickom priemysle, ľudí využívajúcich verejnú dopravu a vo všetkých obchodoch.

Zdroj: croatiaweek.com

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Dovolenkári pozor! Chorvátsko uvádza 140 nových prípadov. Krajina zaviedla povinné nosenie rúšok”