sobota, 27 júla, 2024

Keď jeho manželka s demenciou zomrela, napísal úprimný list kaderníčke. Hovorí, že jej nový strih bol poslednou najlepšou vecou, ktorá sa stala v jej živote

Pre niektorých ľudí bola karanténa veľmi náročná. Mnohí sa dokonca rozhodli protestovať proti karanténnym opatreniam a požadovali, aby sa salóny opäť otvorili. To však vyvolalo horúcu debatu s tými, ktorí uprednostňujú bezpečnosť, pred novým strihom vlasov. Jedinou dobrou vecou, ktorá vyšla z tohto argumentu je to, že veľa ľudí začalo chápať hodnotu takých pracovníkov, ako sú kaderníci, maséri, čašníci a mnohí ďalší.

Na internete sa stal vírusový list, ktorý napísal vďačný zákazník kaderníčke. Poďakoval sa jej za zaobchádzanie s jeho ženou počas strihania jej vlasov.

www.boredpanda.com

Priznajme si to, ľudia z týchto odborov nám nielen poskytujú služby, ale tiež nám poskytujú toľko potrebný ľudský kontakt. Pre niektorých je debatovanie s kaderníčkou jediný čas, keď sa s niekým môžu poctivo porozprávať. Takže ak niekto povie, že mu kaderník alebo žena v kozmetickom salóne zmenila život, mali by ste mu veriť.

Sara Verkuilen

Po internete sa v poslednom čase začal šíriť srdečný list, ktorý dokazuje, aké cenné sú kaderníctva. Bolo to napísané pre kaderníčku z Illinois, Saru Verkuilen. Obsah listu dojalo mnoho ľudí na internete.

Vážená Sara,
Je to trochu nepríjemné. Čakal som však naozaj dlho, aby som to napísal. S manželkou sme krátko pred Vianocami minulého roka hľadali vhodnú kaderníčku. Moja žena trpela demenciou a zaobchádzali ste s ňou, akoby ste celý život pracovali s pacientmi s demenciou. Nechali ste nás sedieť vedľa seba a keď prišiel čas na jej strih, otočili ste jej stoličku smerom ku mne, aby som mohol sledovať jej výraz, keď ste jej strihali vlasy.


Bolo to ešte krajšie, ako som si myslel. Bohužiaľ, v marci zomrela. Strih od vás bol jedným z posledných najlepších momentov jej života. Cítila sa krásna. Niekoľkokrát počas dňa sa obzerala v zrkadle v kúpeľni a vždy z nej vyšla rozžiarená. Vidieť ju takú šťastnú bolo na nezaplatenie.


Pravdepodobne to bol jeden z desiatok účesov, ktoré ste v ten deň urobili. Tento jeden, však oživil ženské vnímanie samej seba a jej jedinečnú krásu. Dúfam, že si vždy uvedomujete silu svojej profesie. Je také jednoduché brať veci za samozrejmé.

S pozdravom,
Vďačný zákazník

www.boredpanda.com

List napísal muž, ktorý sa rozhodol vyjadriť vďaku kaderníčke svojej zosnulej manželky a vysvetliť, aký mala na ňu vplyv. „Plakala som, keď som dostala tento list, ako všetci ostatní.“ Počas svojej kariéry som veľakrát bojovala a cítila som sa neinšpirovaná. Tento list mi však pripomenul, prečo robím, to čo robí,“ uviedla Sara.

www.boredpanda.com

Ukázalo sa, že manželka muža žila s demenciou v čase, keď ona a jej manžel navštívili Saru. „S demenciou vôbec nemám skúsenosti. Len sa snažím zaobchádzať so všetkými, čo sedia na mojej stoličke, so základným ľudským rešpektom. Moja rada pre ostatných stylistov by bola, aby ste sa k nim chovali rovnako ako k inému klientovi. Niekedy to trvá trochu dlhšie a v našej kariére je to ťažké, pretože čas sú peniaze, ale kaderníci sú špeciálnym druhom ľudí. Často to robíme viac pre vášeň viac ako pre peniaze.“

Sara Verkuilen

Manžel vyjadril obdiv a úctu k starostlivosti, ktorú Sara preukázala počas svojej návštevy a začal vysvetľovať, že účes, ktorý vytvorila pre jeho manželku, „oživil ženský zmysel pre seba a jej jedinečnú krásu“.

Pár zanechal v Sárinej mysli láskavú spomienku. „Pamätám si, bol to veľmi milujúci manžel. Boli rozkošní.“ Kaderníčka uviedla, že chcela získať o mužovi nejaké kontaktné údaje, aby mu mohla poďakovať za jeho láskavé slová a vyjadriť sústrasť.

Bohužiaľ, muž nezanechal ani svoje meno. „Niekoľko mesiacov som bola bez práce kvôli vírusu a spoločnosť pre ktorú pracujem, skrachoval a skoro som musela zavrieť svoj salón. V tomto období som zažívala veľký nával emócií.“ Našťastie mám rodinu, ktorá ma vzala do svojho salónu na pár týždňov, kým sa môj salón neotvoril.

Zdroj: www.boredpanda.com

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights