back to top
sobota, 20 apríla, 2024

Liečivé schopnosti mačiek! Stačí ich len položiť na správne miesto … a stane sa malý zázrak

V súčasnosti sme neustále vystavovaní stresu a napätiu. Niekedy nám chýba len pohodlie, teplo a pokoj. A čo môže byť prítulnejšie ako mäkučká mačka? Okrem toho že sú milé, sú schopné vyliečiť množstvo chorôb.

Redakcia Chillin vám v tomto článku prezradí, na aké miesta priložiť obľúbeného domáceho miláčika aby ste sa zbavili chorôb a problémov.

Ako liečia mačky

Blahodarné účinky mačiek na zdravie človeka, to je už dávno dokázaný fakt. Ich mňaukanie a teplo, ktorým nás zohrievajú, eliminuje stres a únavu, dodáva pocit pohodlia a pokoja, to nám dávajú mačky každý deň. A keď sme chorí, všemožne sa nám snažia pomôcť. Mačky, ktoré liečia ľudí nie sú nezvyčajné. Líhajú si na boľavé miesta a zbavujú ich bolesti.

Mačkám je často vytýkané, že nemajú rady svojich pánov. Existuje však veľa prípadov, kedy mačky liečia na úkor svojho zdravia. Takto to bolo aj s mačkou, ktorej pán dostal rakovinu. Pokúšala sa ho vyliečiť, ale nakoniec ona sama dostala rakovinu a jej majiteľ sa zotavil. Posúďte sami, nie je to prejav oddanosti a lásky?

Mačky odoberajú od ľudí negatívnu energiu, čím im pomáhajú sa zbaviť chorôb. V skutočnosti mačku nemusíte nútiť, len ju zodvihnite a pohladkajte. Zvyčajne sami prichádzajú ku svojim majiteľom a líhajú si na boľavé miesta, po nasýtení energiou odídu. Pozrime sa, aké choroby môžu naše kamarátky vyliečiť.

1.Kardiovaskulárny systém

Existuje veľa príbehov o tom, ako mačky zachránili svojich majiteľov pred infarktom. U pacientov, u ktorých došlo k záchvatu, sa tlak a pulz normalizujú pri niekoľkominútovom hladkaní mačky. Aj pritúlenie sa k mačke znižuje krvný tlak u pacientov s hypertenziou. Zvlášť dobré túto úlohu zvládajú dlhosrsté mačky.

2. Tráviaca sústava

Hladkanie mačiek je tiež užitočné pre tráviaci systém. Krátkosrsté mačky liečia ochorenia tráviaceho traktu a močovej sústavy oveľa lepšie ako iné plemená.

3. Nervový systém 

Mačky sú tiež vynikajúci psychoterapeuti a neuropatológovia. Sú schopné zmierniť únavu, stres a migrénu, a to predovšetkým dlhosrsté mačky.

Tieto našuchorené liečiteľky sa objavujú aj v oblasti psychoterapie. Pacientov, ktorí trpia duševnými poruchami, mačky nedráždia ale upokojujú ich. Jednoduché a nenápadné maznanie mačky môže pomôcť pri nervozite. A aby ste sa zbavili depresie, stačí hrať s mačkou minimálne 20 minút denne.

Mačky sú aj úžasní poslucháči. Mnoho ľudí sa zhovára so svojimi mačkami, čo pomáha vyrovnať sa s rôznymi problémami. Navyše je oveľa jednoduchšie vyliať si dušu mačke, lebo tá vaše tajomstvá neprezradí.

4. Nespavosť

Nespavosť veľmi často pochádza zo stresu a nadmerného podráždenia. Pred užitím sedatív alebo liekov na spanie sa pokúste uzdraviť pomocou mačky. Priložte si mačku na čelo najmenej na 5 minút. Ešte lepšie je ľahnúť si so svojím miláčikom. Ochráni váš spánok, zbaví negatívnej energie a zlých myšlienok.

5.Imunitný systém

Mačacie mňaukanie môže zlepšiť imunitný systém. Prebieha pri frekvencii 4-16 Hz, vďaka čomu má pozitívny účinok na náš imunitný systém.

6. Kosti a kĺby

Vedci predpokladajú, že mňaukanie mačiek sa svojim účinkom podobá ultrazvukovému ošetreniu. Vďaka tomu možno urýchliť hojenie rán a tiež zlepšiť rast a pevnosť kostí. Perzské mačky pomáhajú zmierniť bolesť kĺbov pri artritíde. Mňaukajúca mačka je najlepšou prevenciou osteochondrózy a osteoporózy u starších pacientov.

7. Dlhovekosť

Mačky majú pozitívny vplyv na dĺžku života svojich majiteľov. Štúdie ústavu gerontológie dokazujú, že majitelia mačiek žijú o 5-10 rokov dlhšie v porovnaní s ľuďmi, ktorí tieto domáce zvieratká nemajú. Tlak u týchto ľudí je stabilnejší a hladina cholesterolu v krvi je oveľa nižšia.

Tu je už sedem dôvodov, prečo mať mačku a venovať jej viac času. Sú to atraktívne a roztomilé bytosti, ktoré môžu do vášho života priniesť pohodlie a teplo. Možno niekedy neprejavujú lásku tak, ako by sme očakávali, ale sú schopné nám pomôcť, čím dokazujú svoju oddanosť.

Čo si o tom myslíte? Nechajte nám komentár.

Zdroj: takprosto.cc

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Vtip Dňa: Neuveriteľná Odpoveď Od Slovenského Študenta

Odpoveď študenta bola tak “hlboká”, že ju profesor prostredníctvom...

Orechové listy sú liečivým zázrakom prírody – môžete nimi vyliečiť až 15 vážnych ochorení

Asi väčšina ľudí pozná prospešné vlastnosti vlašských orechov, ale...

Newsletter

spot_img

Prečítaj si

Vtip Dňa: Neuveriteľná Odpoveď Od Slovenského Študenta

Odpoveď študenta bola tak “hlboká”, že ju profesor prostredníctvom...

Orechové listy sú liečivým zázrakom prírody – môžete nimi vyliečiť až 15 vážnych ochorení

Asi väčšina ľudí pozná prospešné vlastnosti vlašských orechov, ale...

Takto vyzerala súťaž mužskej krásy v roku 1941. Pripravte sa na svalnatých mužov

Asi nikoho neprekvapí, že aj kulturistika sa za posledných...
Romana
Romana
Volám sa Romana a pre mysmezeny.sk píšem niekoľko rokov. Milujem písať o vzťahoch a ezoterike. Okrem toho ma veľmi baví môj psík. 🥰
spot_imgspot_img

Svetové predčasne narodené dieťa prekonalo 0% šancu na prežitie a tento rok oslávilo svoje tretie narodeniny.

Vtedy ste to ešte nevedeli, ale 6. júna 2020 sa Beth Hutchinsonová zapísala do histórie tým, že porodila predčasne narodené dieťa na svete. Táto novopečená...

Vtip Dňa: Neuveriteľná Odpoveď Od Slovenského Študenta

Odpoveď študenta bola tak “hlboká”, že ju profesor prostredníctvom internetu zdieľal so svojimi kolegami a tak sa mohla dostať až k nám. Otázku položili...

Žena necháva každú noc postieľku svojho dieťaťa pred vchodovými dverami. Všetkých prekvapila, keď vysvetlila dôvod tohto správania

Catherine Lucreová, matka a babička štyroch detí z Austrálie, necháva každý večer postieľku svojho dieťaťa vedľa. Takéto správanie vyvoláva u cudzích ľudí veľa otázok,...
Verified by MonsterInsights