Prešovskí dôchodcovia v ohrození! Lekár mohol nakaziť až 600 pacientov

Až 600 ľudí z Prešova a okolia sa mohlo nakaziť koronavírusom v dôsledku pozitívne testovaného lekára a jeho zdravotnej sestry. Podľa odhadov je v ohrození približne 600 ľudí. V ohrození sú aj dôchodcovia z prešovského domova dôchodcov. Niektorí z nich na výsledky testov čakajú, iní ich majú našťastie negatívne.

Dôchodcovia v ohrození pochádzajú z Centra sociálnych služieb Vita Vitalis v Prešove. Všetkým dôchodcom z centra boli vykonané testy na prítomnosť COVID-19 v tele. Nakaziť sa vraj mohli od lekára, ktorý tam ordinoval, avšak nevedel, že je nakazený koronavírusom. Okrem lekára je nakazená aj jeho zdravotná sestra.

Okrem dôchodcov bolo testovaných aj 63 zamestnancov Centra sociálnych služieb Vita Vitalis. Všetky výsledky týchto testov boli negatívne. Na výsledky testov teraz čaká všetkých 112 klientov, ubytovaných v spomínanom zariadení. Zariadenie, v rámci ochrany klientov pred zvýšeným nebezpečenstvom, zaviedlo ešte prísnejšie opatrenia, medzi ktoré patrí aj povinnosť nosenia ochranných pomôcok. Netestovaní zamestnanci zariadenia sú aktuálne v karanténe.

Zdroj: markiza.sk

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsov, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Prešovskí dôchodcovia v ohrození! Lekár mohol nakaziť až 600 pacientov”