Psíčkari sa radujú. Vláda povolila vstup do reštaurácie s domácim miláčikom

TV Noviny informovali o pripravovanom Sulíkovom balíčku opatrení, ktorý má dopomôcť podnikateľskému prostrediu smerovať správnym smerom a tým zlepšiť stav ekonomiky v Slovenskej republike. Balíček by mal byť schválený už v najbližších dňoch na parlamentnej schôdzi.

Zjednodušiť a zefektívniť podnikateľkú činnosť na Slovensku by sa malo prostredníctvom opatrení, ktoré získali názov „lex korona“. Opatrenia budú zavedené v boji proti približne 10 percentnému tohtoročnému prepadu ekonomiky, spôsobenému pandémiou COVID-19. 

Základom spomínaných opatrení by mala byť zmena zákona o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia. Zákon bude zahŕňať aj povolenie vstupu psíčkarom do priestorov reštaurácie s domácim miláčikom. Okrem tohoto zákona bude 114 opatrení obsahovať aj zmeny v územnom plánovaní či v obchodnom zákone.

Vstup domáceho miláčika však koniec koncov musí povoliť sám prevádzkovateľ reštaurácie a tak zákon, rozoberajúci povolenie vstupu do priestorov určených na konzumáciu stravy so spoločenským zvieraťom, nebude automaticky realitou vo všetkých reštauráciách na území Slovenskej republiky.

Časť zákona bude mať podobu povolenia a nie nariadenia, ktoré by nútilo reštauračné zariadenia poskytovať povinne služby majiteľom psov a mačiek.

Prítomnosť zvieraťa bude v reštaurácií povolená len za predpokladu, že s tým prevádzkovateľ bude súhlasiť. Novela zákona by sa po minuloročnom neprijatí mala definitívne prijať už o pár týždňov. Vláda balík opatrení s názvom „lex korona“ schválila a tak ostáva veriť, že ho schváli aj parlament. Novely zákonov by mali byť prijaté v skrátenom legislatívnom konaní.

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Psíčkari sa radujú. Vláda povolila vstup do reštaurácie s domácim miláčikom”