sobota, 27 júla, 2024

V Japonsku otvorili kaviareň, kde všetci zamestnanci plynulo ovládajú posunkovú reč. Ľudia si ich nápad zamilovali

Káva je jedným z najpopulárnejších nápojov na celom svete. Čiastočne preto, že si na káve vieme vypestovať malú závislosť, ale tiež preto, že mnohí z nás ju nevyhnutne potrebujú každé ráno na rýchle nakopnutie a aby sa pozapájali všetky prevody v našich hlavách.

Takže v nádeji, že káva bude prístupnejšia pre rôznych ľudí, Starbucks nedávno otvorila svoju prvú kaviareň v Japonsku, ktorá obsluhuje nemých a hluchých ľudí. Starbucks ich nazýva Signing Stores” a je piata svojho druhu.

24. júna spoločnosť Starbucks Coffee v Japonsku na svojom Twitteri oznámila, že 27. júna otvorí obchod “Signing Stores” Starbucks v meste Kunitachi, ktoré sa nachádza v západnej časti Tokijskej metropoly a má vysokú populáciu hluchých ľudí.

Spoločnosť Starbucks oznámila, že otvára obchod s kávou „Signing Store“ určený pre osoby so zníženým sluchom.

Jeho cieľom je vytvoriť inkluzívne prostredie, nabádať k rozmanitosti a prístupnosti pre všetkých s poruchou reči alebo sluchu a umožniť im vychutnať si kávu neformálne a spoločensky. Odhaduje sa, že kaviareň bude mať 19 nepočujúcich zamestnancov, ktorí budú obsluhovať nepočujúcich zákazníkov.

Spoločnosť Starbucks najíma nepočujúcich a nedoslýchavých zamestnancov v Japonsku od roku 1996. Títo zamestnanci majú neuveriteľne veľký vplyv na ich komunitu. Vďaka svojej vášni sme tento obchod vytvorili ako miesto spolupatričnosti, kde naši zamestnanci a zákazníci môžu zostať verní tomu kým sú a nechať sa inšpirovať. Táto predajňa skutočne predstavuje nekonečné možnosti pre všetkých,“ uviedla vo svojej tlačovej správe Takafumi Minaguchi, generálna riaditeľka Starbucks Coffee Japan.

Otvorenie kaviarne sa uskutočnilo 27. júna v Tokiu v Kunitachi s cieľom vytvoriť miesto pre všetkých nepočujúcich milovníkov kávy a zamestnancov s poruchami sluchu, aby hrali aktívnu úlohu a spolupracovali svojim vlastným jedinečným spôsob.
V súčasnosti v tomto obchode pracuje 19 nedoslýchavých zamestnancov.

Zatiaľ čo pandémia koronavírusu je stále aktívna, v obchode bude ponúkaná iba káva pri odbere a zákazník dostane lístok s poradovým číslom, aby sa predišlo zámene, čím sa zabezpečí bezpečnosť všetkých zákazníkov.

Napriek tomu, že sa kaviareň zameriava na osoby s poruchami sluchu a reči, bude otvorená pre všetkých ľudí bez ohľadu na to, či majú problémy s komunikáciou. K dispozícii je špeciálna tabuľa s ponukami a písacie potreby, ako aj špeciálne znaky, ktoré uľahčujú komunikáciu zákazníkom, ktorí nehovoria znakovou rečou.

Cieľom spoločnosti Starbucks bolo vytvoriť miesto, kde by sa ľudia so sluchovým postihnutím cítili ako by boli neustále súčasťou spoločnosti a vytvorili by rozmanité a dostupné prostredie.

Tieto špecializované kaviarne Starbucks sa dajú spoznať množstvom jedinečných funkcií. Logo Starbucks obsahuje gestá rúk, rôzne znaky, interiérové a estetické riešenia, ktoré sa točia okolo témy nepočujúcich. Taktiež technológie, ktoré pomáhajú pri komunikácii (digitálne zápisníky a konzoly na objednávanie vrátane požiadavky vyhovieť špecifickým potrebám a pravidelná konverzácia).

Podľa Starbucks, zákazníci majú pri objednávaní v obchode niekoľko možností. Medzi nich patrí bezkontaktné rozpoznávanie hlasu na text pomocou tabletu v registri, ukazovanie na položky v ponuke alebo písanie na poznámkový blok.

Obchod je otvorený pre všetkých, nie len pre nepočujúcich, ktorý pomáhajú zákazníkom komunikovať s personálom.

Otvorenie prvého takéhoto obchodu v Japonsku je dôležitým okamihom, ktorý predstavuje spojenie vášne našich hluchých a nedoslýchavých zákazníkov po celom Japonsku. Chceme ukázať, ako môže talent nepočujúcich a sluchovo postihnutých komunít vyvolať spojenie. Inšpirovať k novým možnostiam a pomôcť našim zamestnancom rozvíjať svoju kariéru v spoločnosti Starbucks,“ uviedol Ryotaro Sato, supervízor Shift Starbucks.

Ako už bolo spomenuté, môže to byť prvý obchod v Japonsku, ale určite to nie je prvý svojho druhu. Starbucks má tiež “Signing Stores“ vo Washingtone D.C., Číne a Malajzii. Posledná menovaná bola tiež prvou z radu kaviarní Starbucks venovaných nepočujúcim, ktorá bola založená už v roku 2016.

Okrem toho je Tokio domovom mnohých ďalších reštaurácií, ktoré sa venujú tejto komunite. Patria sem Nok Cafe Tokyo, Sign Cafe „Very You“, Social Cafe „Sign With Me“ a mnoho ďalších.

V súčasnosti existuje 5. obchod “Signing Stores“ Starbucks, pričom ďalšie 4 majú sídlo vo Washingtone D.C., Číne a Malajzii.
Prvý obchod Starbucks bol otvorený v Kuala Lumpur v Malajzii už v roku 2016

Podľa Svetovej zdravotníckej organizácie sa odhaduje, že okolo 466 miliónov ľudí na celom svete trpí stratou sluchu. Taktiež odhadujú, že tieto čísla sa v nasledujúcich 30 rokoch pravdepodobne zdvojnásobia.

Tým, že sa miesta ako kaviarne, reštaurácie, obchody a iné bežné podniky stanú dostupnejšími pre ľudí s rôznymi zdravotnými postihnutiami je veľkým krokom vpred. Verejné miesta sú dostupnejšie pre osoby so zdravotným postihnutím, ale slúžia tiež ako miesto, ktoré vzdeláva spoločnosť o tom, čo to znamená žiť s takýmto postihnutím a podporuje okrem iného aj pozitívne spoločenské zmeny.Pozrite si obchod “Signing Stores“ Starbucks vo Washingtone D.C.

Čo si o tom myslíte ? Dajte nám vedieť v komentároch !

Zdroj: www.boredpanda.com

Zdroj foto: Starbucks

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights