Čo robiť so snubným prsteňom po rozvode? Vieme to

Nefungovalo to. Týrali sa navzájom, trpeli sami a nakoniec sa rozhodli ísť inými cestami.

Aspoň to bolo priateľsky, pokojne, bez zbytočných emócií a trápenia. Život samozrejme pokračuje ďalej. Zostal už len snubný prsteň…Čo s týmto prsteňom? Nechať si ho na pamiatku alebo sa ho čím skôr zbaviť?

Koniec koncov, nejde iba o symbol manželskej vernosti, ale aj o kus vzácneho materiálu. Keďže sa už všetko skončilo a prsteň máme stále na očiach, je potrebné tento problém vyriešiť raz a navždy.

woman wearing wedding ring with man holding handunsplash

Je to rôzne. Napríklad, niektorí rozvedení ľudia odstránia prsteň z ľavej ruky a dajú si ho na pravú, aby bolo jasné, že sú rozvedení. Nie je to príliš časte, no ak takúto osobu stretnete, možno si budete myslieť, že pred vami je vydatá cudzinka alebo  ženatý cudzinec.

Iní ľudia sa domnievajú, že nosenie prsteňa po rozvode im môže do života prilákať zlyhanie a negativitu, pretože im neustále pripomína, že v živote im niečo nefungovalo. Na druhej strane to môže človeka motivovať v tom zmysle, že teraz majú tendenciu robiť premyslenejšie rozhodnutia a pripomína im, akej hlúposti sa to vlastne dopustili.

man putting ring on woman's handunsplash

Môže sa nám zdať, že je lepšie tento prsteň jednoducho skryť v skrini, ak máme problém sa s ním teraz rozlúčiť, a keď príde ten správny čas, zbavíme sa ho.

Tu je niekoľko možností, ako sa zbaviť prsteňa.

  • Vrátiť ho exmanželke/exmanželovi. Na jednej strane je to ušľachtilý čin, na druhej strane príležitosť preukázať vašu nezávislosť a odpútať sa od minulosti.
  • Choďte do záložne alebo klenotníctva a predajte ho. Môžete tak získať celkom pekné množstvo peňazí.
  • Choďte za klenotníkom a vymeňte ho za iný šperk alebo ho nechajte roztaviť a dajte si z neho urobiť niečo iné.
person holding opened brown ring boxunsplash

Okrem snubného prsteňa je tu však aj svadobná obrúčka. Ktorá je považovaná za niečo omnoho dôležitejšie, čo spája oboch partnerov v ich spoločnej ceste životom.

Čo robiť s obrúčkou?

Existuje iba jedna možnosť – porozprávať sa o tejto téme s kňazom. Najčastejšie sú takéto prstene jednoducho dané potrebám cirkvi, v ktorom sa uskutočnil svadobný obrad. Niektorí ľudia veria, že sa tým sa zmenší ich vina voči Bohu, nakoľko ich rodina bola zničená.

two silver-colored rings on stoneunsplash

Je zrejmé, že sú chvíle, keď manželstvo nie je iba neznesiteľným bremenom, ale aj jasným uvedomením si, že v živote nám už neprináša šťastie. Tak či onak, mnohí sa zhodujú na tom, že na manželstve treba pracovať. Ani diamant sa bez akejkoľvek snahy nestane briliantom.

Veríme, že vo vašom živote sa nič také nestalo, no ak áno, napíšte nám do komentárov, čo ste urobili so svojím prsteňom.

 

 

Zdroj: takprosto.cc

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Čo robiť so snubným prsteňom po rozvode? Vieme to”