Maďarsko sa zatvára! Náš južný sused od 1. septembra nepovolí vstup turistom

Dnešný deň priniesol niekoľko mimoriadnych správ, týkajúcich sa situácie spojenej s koronavírusom, no pre Slovenko je najpodstatnejšia správa o zatvorení Maďarska. Maďarsko sa rozhodlo zatvoriť všetky svoje hranice pre cudzincov z dôvodu enormného nárastu počtu nakazených. Vláda chce občanov Maďarska chrániť práve preventívnym zatvorením hraníc.

Spravodajský server Index.hu taktiež informoval o povinnej karanténe pre všetkých Maďarov, ktorí sa vracajú zo zahraničia.

Okrem povinnej karantény musia podstúpiť minimálne 2 testy na COVID-19, pričom až po dvoch po sebe idúcich negatívnych testoch môžu karanténu opustiť. Toto rozhodnutie platí pre všetkých občanov Maďarska s výnimkou vojenských konvojov či humanitárnych, obchodných a diplomatických tranzitov. Vláda rozhodne aj o pendleroch, ktorých to zrejme postihne taktiež.

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Maďarsko sa zatvára! Náš južný sused od 1. septembra nepovolí vstup turistom”