sobota, 27 júla, 2024

Po ohromnom tanečnom výkone dostal 11-ročný chlapec z Nigérie štipendium od prestížnej tanečnej školy v New Yorku

Zatiaľ čo mnohí ľudia na internete poukazujú a zverejňujú výlučne negatívne veci, my sme sa rozhodli zverejniť inšpiratívny príbeh mladého chlapca z Nigérie. Tento príbeh je skvelým príkladom toho, ako sa prostredníctvom sociálnych sietí dá zmeniť svoj na prvý pohľad nezmeniteľný osud.

Chlapec, ktorého môžete vidieť na videu nižšie, je len 11-ročný baletný tanečník z Nigérie. Video, ktoré ho zachytáva ako tancuje bosý v daždi, sa za pár hodín stalo virálnym. Okrem toho sa mu prostredníctvom internetu podarilo dostať prestížne štipendium od tanečnej školy v USA.

https://www.instagram.com/p/CBjt6B-A0aM/?utm_source=ig_web_copy_link

 

Video zdieľala jeho tanečná škola, ktorá sa volá Leap of Dance Academy. Video sa čoskoro stalo virálnym a dosiahlo tisíce zhliadnutí, označení a komentárov. Ľudia boli absolútne ohromení chlapcovou obetavosťou, ladnosťou a talentom. Video zaujalo aj Cynthiu Harveyovú, ktorá je umeleckou vedúcou newyorskej školy ABT Jacqueline Kennedy Onassis School of Dance.

Zdroj: Instagram

,,Toto video mi poslal kamarát, ktorý žije vo Veľkej Británii,“ povedala Cynthia. Pár minút po jeho vzhladnutí som sa rozhodla chlapca vyhľadať. Cynthii Harveyovej sa ho našťastie napokon vystopovať podarilo. Okrem toho, že mu povedala že tancuje lepšie ako ktokoľvek koho kedy v jeho veku videla, ponúkla mu aj štipendium na trojtýždňovom intenzívnom letnom workshope v USA.

Anthony sa však nenaučil tancovať sám.

Navštevuje tanečnú školu a tancuje pod vedením Daniela Ajala Owoseniho, ktorý tanečnú školu v Lagose založil roku 2017. Bohužiaľ, ani po 3 rokoch škola nemá vyhradený priestor pre svojich 12 študentov.

Z tohto dôvodu trénujú vo vlastnej pivnici, rovnako ako aj na verejných priestranstvách v komunite. Učiteľ Daniel Ajala Owoseni tvrdí, že balet nie je len pre ženy a profesionálne sa mu môžu venovať aj chlapci.

Jeho učiteľ tvrdí: ,,Nemôžem uveriť vlastným očiam a podpore, ktorú Anthony dostáva od verejnosti. Anthony je nadšený a vždy bol cieľavedomým študentom, takže som šťastný, že bude pokračovať v práci na svojich snoch a že sa mu naskytla táto príležitosť.“ 

Anthony je aktuálne na virtuálnom ABT intenzívnom kurze. Hlavným cieľom jeho novej tanečnej školy je, aby sa študenti naučili reprezentovať balet aj v iných kútoch sveta. Okrem toho sa im učitelia tanca snažia vštepovať eleganciu a lásku k baletu.

Zdroj: boredpanda.com

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights