Prečo by ste si nemali nechávať pohár vody na nočnom stolíku ?

Väčšina lekárov odporúča piť 8 pohárov vody denne, aby telo zostalo hydratované.

Veľa ľudí sa snaží dodržiavať tento príjem vody počas dňa, takže používajú rôzne metódy, aby si to pripomenuli.

Dať si pohár vody na nočný stolík je dobrou pripomienkou, aby ste sa ráno napili. Odkladanie vody blízko postele však nemusí byť také prospešné, ako ste si mysleli.

Niektoré nečistoty môžu skončiť vo vode.Nalievanie vody do otvoreného pohára a ponechanie ho na nočnom stolíku do rána môže spôsobiť, že voda je náchylnejšia na rôzne druhy baktérií. Je tu šanca, že komáre, muchy a iný hmyz skončí vo vašom pohári počas noci. Aj keď spíte, môže sa vám do vody dostať trochu prachu. To si však ráno pri pití vody nemusíte všimnúť.

Voda môže zmeniť svoju chuť.

Ak pohár naplníte vodou z vodovodu, pravdepodobne obsahuje chlór, ktorý sa pridáva na dezinfekciu. Počas noci sa však chlór vyparuje a mení tak chuť vody. V dôsledku toho si môžete myslieť, že voda chutí trocha inak, ak ste zvyknutí popíjať čerstvú vodu z vodovodu.

Vaša voda sa zmení na perfektné živné pole pre baktérie.

Keď si ráno doprajete dúšok vašej vody, prenesiete milióny baktérií z úst do pohára a potom späť do vody. Takže ak sa večer rozhodnete odpiť z pohára a snažíte sa zaspať, baktérie sa do rána dostanú do vnútra pohára a rozmnožia sa.

Je tu potenciálne nebezpečenstvo požiaru.

Mnoho ľudí má elektrické zásuvky pri posteli alebo si počas noci nabíja svoje mobilné zariadenia. Takže ak na nočný stolík položíte pohár vody a potom ho náhodou zvalíte rukou, voda sa môže rozliať a spôsobiť potenciálne nebezpečenstvo a riziko skratu.

6

Ak necháte vodu v pohári a ničím ju neprikryjete, voda môže pohltiť malé množstvo oxidu uhličitého a mierne zmeniť rovnováhu pH. Výsledkom je, že vaša voda môže byť o niečo kyslejšia s nižšou hladinou pH. Neovplyvní to vaše zdravie, ale môže to zmeniť chuť vody, takže pitie bude menej príjemné.

Ak budete mať pri posteli pohár vody, môže to narušiť váš spánok.

Ak máte neustále pohár vody vo vašej tesnej blízkosti pri posteli keď zaspávate, môžete sa v noci prebudiť, napiť sa a to zvýšiť nutkanie ísť na toaletu.

Ak sa to udeje niekoľkokrát v noci, môže to zničiť váš spánkový cyklus, zbaviť vás dobrého nočného spánku a ráno sa budete cítiť unavení a vyčerpaní.

Bojujete s pitím dostatočného množstva vody počas dňa ? Aké techniky používate na udržanie hydratácie ?

Zdroj: brightside.me

Zdroj foto: www.pexels.com

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Prečo by ste si nemali nechávať pohár vody na nočnom stolíku ?”