back to top
sobota, 20 apríla, 2024

Test logiky: Ktorá rodina je najviac priateľská? Všetko môže byť videné voľným okom

Formovanie rodiny kladie na človeka určité povinnosti, ktoré môžu vyzerať ako príjemný problém, ale aj test sily a odolnosti. Dokonca ani vo filmoch neexistujú dokonalé rodiny, aj v nich sa totiž nájde minimálne jeden problém, ktorý potrebuje riešenie. Ďalšou otázkou je, čo robí rodinu priateľskou?

Použite svoju intuíciu a nepremýšľajte príliš dlho. Pokúste sa určiť, ktorá rodina je najpriateľskejšia.

Aby sme zistili, či je rodina priateľská alebo nie, stačí, aby sme upriamili pozornosť na detaily: ako sa rodina chová pri prechádzke v parku, o čom sa manželia rozprávajú, ako sa správajú k dieťaťu.

Niekedy aj zo vzdialenosti niekoľkých metrov, môžete ľahko odhadnúť, ako dôveryhodný je vzťah medzi členmi takejto rodiny.

хочу крепкую семью

Prečítajte si popis nad obrázkami a uistite sa, že ste identifikovali najsilnejšiu rodinu.

Rodina č.1

Obrázok ukazuje, s akou starostlivosťou vedie matka svojho syna za ruku. Je zrejmé, že majú medzi sebou dôverný vzťah, čo nemožno povedať o mužovi idúceho vedľa nej. Človek má pocit, že matka akoby izolovala syna od jeho otca a nevenuje mu pozornosť. Môže to vyzerať tak, že tento muž akoby vôbec nebol členom rodiny.

иметь крепкую семью

Rodina č.2

Rodičia idúci vzadu pripomínajú obyčajnú rodinu. Nič zvláštne, no pri lepšom pohľade, keď vidíte, ako dieťa beží pred nimi, si nemôžete všimnúť, že rodičia si medzi sebou udržujú odstup. Dá sa predpokladať, že rodina je úplne normálna, alebo sa len snaží, aby to tak vyzeralo.

семья крепкая если в ней

Rodina č.3

Keď sú ľudia šťastní, je ťažké si to nevšimnúť. Z rodina č. 3 to šťastie jednoducho vyžaruje: milujúci rodičia sa nezriekli vzájomnej nehy ani počas obdobia rodinného života. Dieťa sa smelo prechádza vedľa otca, ktorého drží pevne za ruku. Tu je – družná šťastná rodina.

Neexistujú ideálne rodiny, mnoho ľudí čelí aspoň raz v živote vážnym životným ťažkostiam. Silná rodina sa však od tých ostatných odlišuje podporou blízkych. Snaží sa zjednotiť, k čomu je nutné dodržiavať určité pravidlá šťastnej rodiny.

иметь крепкую семью

AKO POSILNIŤ VZŤAHY V RODINE

Večera

Rodičia sú unavení v práci, deti v škole. Väčšinu z našich životov trávime mimo domova: práca, štúdium, školenia, kluby a tak ďalej. Času na rodinu je čoraz menej, no pokúste venovať aspoň hodinu na rodinnú večeru. Každý člen rodiny sa bude môcť podeliť o svoje myšlienky, povedať, aký bol jeho deň a podobne.

 

Deľba domácich prác

Dobrovoľné rozhodnutie ísť vyniesť odpadky alebo umyť riad vyvoláva u partnera akúsi dôveru, že sa mu bude chcieť pripraviť večeru či poupratovať domácnosť. Omnoho lepšie je dohodnúť sa dopredu na tom, aké povinnosti bude robiť muž a aké žena. Potom nebudú vznikať žiadne nepríjemné otázky a hádky na základe nečinnosti jedného z nich.

V prípade, že dieťa dosiahne vek, kedy už môže pomáhať, vymyslite nenásilný spôsob ako sa mu to môže zapáčiť. Rozdelenie povinností podporuje zmysel pre zodpovednosť.

Spoločný oddych

Môžete ísť spolu do prírody, alebo si zahrať doma „Monopoly“. Je dôležité, aby sa týchto aktivít zúčastnili všetci členovia rodiny. Ide o príležitosť rozprávať sa s otvoreným srdcom, zdieľať svoje názory a skúsenosti. Tak sa naučíme navzájom podporovať, vcítiť sa jeden do druhého a počúvať.

 

Rodinné tradície a sviatky

Tradícia je vlastnosťou každej rodiny. Dodržiavanie tradícií u rodinných príslušníkoch podporuje vzájomnú úctu a spája.

Dôverné konverzácie

Je veľmi dôležité zdieľať svoje pocity s rodinou. Či už je to veľmi zlé alebo dobré, podeľte sa o tento pocit so svojimi príbuznými. Vo chvíľach smútku nebudete osamotení a vo chvíľach radosti budete môcť sami rozveseliť všetkých vo vašom blízkom okruhu.

 

Povedzte svojim priateľom na sociálnych sieťach, ako posilniť rodinné vzťahy!

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Vtip Dňa: Neuveriteľná Odpoveď Od Slovenského Študenta

Odpoveď študenta bola tak “hlboká”, že ju profesor prostredníctvom...

Orechové listy sú liečivým zázrakom prírody – môžete nimi vyliečiť až 15 vážnych ochorení

Asi väčšina ľudí pozná prospešné vlastnosti vlašských orechov, ale...

Newsletter

spot_img

Prečítaj si

Vtip Dňa: Neuveriteľná Odpoveď Od Slovenského Študenta

Odpoveď študenta bola tak “hlboká”, že ju profesor prostredníctvom...

Orechové listy sú liečivým zázrakom prírody – môžete nimi vyliečiť až 15 vážnych ochorení

Asi väčšina ľudí pozná prospešné vlastnosti vlašských orechov, ale...

Takto vyzerala súťaž mužskej krásy v roku 1941. Pripravte sa na svalnatých mužov

Asi nikoho neprekvapí, že aj kulturistika sa za posledných...
Romana
Romana
Volám sa Romana a pre mysmezeny.sk píšem niekoľko rokov. Milujem písať o vzťahoch a ezoterike. Okrem toho ma veľmi baví môj psík. 🥰
spot_imgspot_img

Svetové predčasne narodené dieťa prekonalo 0% šancu na prežitie a tento rok oslávilo svoje tretie narodeniny.

Vtedy ste to ešte nevedeli, ale 6. júna 2020 sa Beth Hutchinsonová zapísala do histórie tým, že porodila predčasne narodené dieťa na svete. Táto novopečená...

Vtip Dňa: Neuveriteľná Odpoveď Od Slovenského Študenta

Odpoveď študenta bola tak “hlboká”, že ju profesor prostredníctvom internetu zdieľal so svojimi kolegami a tak sa mohla dostať až k nám. Otázku položili...

Žena necháva každú noc postieľku svojho dieťaťa pred vchodovými dverami. Všetkých prekvapila, keď vysvetlila dôvod tohto správania

Catherine Lucreová, matka a babička štyroch detí z Austrálie, necháva každý večer postieľku svojho dieťaťa vedľa. Takéto správanie vyvoláva u cudzích ľudí veľa otázok,...
Verified by MonsterInsights