Triky hotelierov, o ktorých by ste mali vedieť ešte pred tým, ako si vyberiete svoju dovolenku

Náročný rok 2020 nás mnohých prekvapil. Niekto stále dodržiava karanténu a niekto si postupne zvyká na bežný rytmus života. Okrem toho, mnoho ľudí plánuje dovolenku pri mori v zahraničí. Napríklad Tunisko, Grécko, Chorvátsko a Cyprus. Tieto krajiny sú známe svojím osobitým systémom služieb All inclusive.

Čo však skrývajú hotely a letoviská pred svojimi návštevníkmi? Dnes sa pozrieme bližšie na túto tému a zistíte, že nič nie je zadarmo a nie všetko, čo sa blyští, je zlato…

batožina, bungalov, cestovný ruchPexels

 

Produkty

Aby sa viac ušetrilo, mnoho zámorských hotelov nakupuje jedlo od veľkoobchodníkov. Preto nie je možno vždy skontrolovať kvalitu výrobkov. Stáva sa, že kontrolní inšpektori nájdu výrobky, ktorým vypršala platnosť spotreby.

Pstruh

Táto drahá ryba sa v reštauráciách vyskytuje za pomerne nízku cenu. Ak si to všimnete, pred objednaním sa radšej zamyslite. Kuchári často nahrádzajú lososa za žraločie mäso. Stojí to oveľa menej a vzhľadom na vzhľad a chuť nie každý dokáže identifikovať rozdiel.

Čerstvé pečivo

Mmm … Podľa vône čerstvo upečeného pečiva nájdete svoju obľúbenú reštauráciu. Ale vedeli ste, že často ide o mrazené polotovary, ktoré sa pred podávaním len zohrejú v rúre?

chlieb, chutný, čokoládaPexels

Poháre, šálky

Áno, vaša izba môže byť dokonale čistá, ale s najväčšou pravdepodobnosťou len zotreli prach z pohárov a to je všetko. Preto je lepšie ich pred použitím ešte raz umyť. Vďaka tomu budete pokojnejší.

 

Prikrývka

Po dlhom lete v lietadle si naozaj chceme odpočinúť a ľahnúť si do voňavej postele. Predtým však z postele odstráňte prikrývku. Faktom je, že táto vec sa perie oveľa menej ako posteľná bielizeň.

dom, domov, interiérová dekoráciaPexels

Hotel

Stáva sa, že sa pozriete na fotografiu na internete a hotel vyzerá luxusne. Potom tam prídete a jediné čo vidíte je nečistota, prach a hluk. Zamestnanci hotela sa, samozrejme, budú ospravedlňovať a vyhovárať na renováciu. Takýto oddych ste si určite nepredstavovali, však?

Ploštice

Prekvapivo, ide o problém mnohých, dokonca aj tých najdrahších hotelov. A v tomto prípade nemusí pomôcť ani dezinfekcia. Hotely sa jednoducho nedokážu vyrovnať s neustálym tokom turistov, ktorí so sebou môžu priviesť nepozvaných hostí vo svojich veciach a kufroch.

 

Tringelt

V stredne veľkom hoteli vedenie výrazne nezvýhodňuje svojich zamestnancov. Preto ich hlavným príjmom sú tringelty od turistov. Ak plánujete stráviť dovolenku v zahraničí, buďte pripravení dať čašníkovi alebo upratovačke nejaké prepitné.

bar, bufet, čašníkPexels

Ďalšie výdavky

Ukázalo sa, že v celkovej cene nie je zahrnuté úplne všetko. Napríklad katamarány, výlety, lehátka na pláži alebo animátori pre deti sa budú musieť zaplatiť navyše. A mimochodom, nie každý hotel uvádza všetky podmienky na internete. Preto sa o všetkom dozviete až po príchode na hotel.

 

A ešte zopár odlišností…

Pláže

Zlé počasie a špinavá voda sú dôvody, prečo je možné, že sa pláž uzavrie. Preto vám odporúčame vopred si skontrolovať predpoveď počasia. Prípadne sa na hodnotenie pláží môžete opýtať vedenia hotela.

cestovné destinácie, chaty, exotickýPexels

„Hluché obdobie“

Skúsení turisti vedia, ako ušetriť na dovolenke. Keď prídete do dovolenkovej destinácie mimo hlavnej sezóny, nestretnete sa tu s davy turistov. No počasie je bohužiaľ v tomto ročnom období príliš premenlivé. Neexistuje preto žiadna záruka, že si pobyt skutočne užijete.

 

Nakrájané kúsky

Pravdepodobne ste si všimli obrovské misy na stoloch s krásne naservírovaným ovocím a zeleninou. Nejde iba o dekoráciu, ale aj o druh návnady pre hostí. Výsledkom je, že ľudia jedia omnoho viac, pretože napríklad také uhorky alebo melón sú skvelé na zvýšenie chuti do jedla.

chutný, detailný záber, fotografia jedla                                                             Pexels

Konzervy

Nie každá reštaurácia v hoteli si môže dovoliť kupovať drahé morské plody. Preto kuchári často používajú obyčajné konzervované ryby a namáčajú ich do piva. Tento trik je potrebný na udržanie čerstvého vzhľadu produktu.

 

Švédske stoly

Každý vie, že celkové náklady na ubytovanie v hoteli závisia aj od švédskych stolov.  Všetky hotely sú rozdelené do 3 typov: „High All inclusive“, „Medium All inclusive“ a „Standard All inclusive“. Každý typ stravovania má svoj vlastný zoznam požiadaviek a podmienok. Po ich preskúmaní si turisti vyberú hotel, ktorý im vyhovuje. Čím vyššia je kategória, tým drahšie bude ubytovanie. Okrem toho sa stáva, že stav švédskych stolov jednoducho nespĺňa pravidlá. Mimochodom, typ hotela nemá nič spoločné s jeho počtom hviezdičiek.

ázijská kuchyňa, ázijské jedlo, ázijské potraviny                                                            Pexels

 

 

Zdroj: takprosto.cc

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Triky hotelierov, o ktorých by ste mali vedieť ešte pred tým, ako si vyberiete svoju dovolenku”