Týchto 12 produktov ovplyvňuje vašu psychiku. Naučte sa predchádzať následkom!

 

Nezdá sa na tom nič zlé, je skvelé, že sa ľudia začali zaujímať o zdravie a chcú vedieť, čo jedia. Na druhej strane nie všetky výrobky sú v skutočnosti také užitočné, ako sme si mysleli. A veľa produktov, ktorým sa zámerne vyhýbame sú pre fungovanie nášho organizmu nevyhnutné.

Ako ovplyvňujú potraviny našu psychiku

1. Medzi fanúšikmi zdravej výživy sa obľube teší rafinovaná ryža. Nie každý však vie, že tento produkt nie je taký užitočný. Rafinovaná ryža obsahuje rafinované uhľohydráty, vďaka čomu sa molekuly glukózy okamžite dostávajú do krvi. To vyvoláva kolísanie cukru, čo nepriaznivo ovplyvňuje prácu a zdravie mozgu a nervového systému.

2. Pri návšteve kina si nepopierajte popcorn. Faktom je, že obsahuje množstvo látok potrebných pre nervový systém: zlato, fosfor, železo, kremík a horčík. Popcorn je tiež bohatý na vitamíny skupiny B, ktoré sú nevyhnutné proti depresii a stresu.

 

3. Odborníci na výživu pri zostavovaní jedálneho lístka často zahŕňajú aj tuniaka. A táto zdanlivo užitočná ryba obsahuje ortuť škodlivú pre pamäť a syntetické látky, ktoré negatívne ovplyvňujú fungovanie nervového systému.

4. Ak chcete žiť dlho bez problémov s pamäťou a znížiť riziko vzniku Alzheimerovej choroby, nevyhýbajte sa slanine. Obsahuje vzácnu kyselinu arachidónovú.

 

5. Častá konzumácia obilnín môže vyvolať záchvaty paniky a výskyt depresie.

 

6. Bez čokolády ani na krok, hlavne tej tmavej. Je bohatá na flavonoidy – látky zodpovedné za aktiváciu mozgových buniek. Táto sladkosť je nevyhnutná na rozširovanie krvných ciev a stimuláciu mozgu.

7. V dôsledku častej konzumácie tvrdého syra môžete čeliť jednej veľmi nepríjemnej chorobe: migréne. Syr obsahuje tyramín, ktorý je známy svojou schopnosťou zvyšovať tlak a vyvolávať migrénu.

 

8. Vo všetkých diétach je čierne na bielom, že zemiaky by sa mali vylúčiť z jedálnička z dôvodu vysokého obsahu škrobu. Málokto však vie, že táto zelenina je bohatá na draslík, ktorý prispieva k saturácii mozgu kyslíkom. Navyše vitamíny skupiny B a glukóza, ktoré zemiaky obsahujú, zvyšujú prietok krvi do hlavy.

9. Nadbytok strukovín v potrave ohrozuje rozvoj anémie a zhoršuje prísun krvi do mozgu. Kyselina trieslová v nich obsiahnutá neumožňuje telu absorbovať potrebné prírodné minerály.

 

10. Ak ešte nie ste členom fanklubu kurkumy, je čas sa pripojiť. Obsahuje obrovské množstvo antioxidantov, ktoré spomaľujú starnutie mozgu a podporujú jeho mentálne funkcie.

11. Za zmienku stojí aj šafrán. Vďaka vysokému obsahu minerálov, vitamínov skupiny B a kyseliny askorbovej je korenie známe svojou schopnosťou zlepšovať funkciu mozgu a pomáhať telu vyrovnať sa s nervovými poruchami.

 

12. Ak sa neviete sústrediť, vôňa škorice vám v tom pomôže. Aj tento trik pomáha lepšie zapamätať si informácie a urýchľuje reakcie.

 

Čo poviete, nájdete si v tomto zozname svoju obľúbenú potravinu?

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Týchto 12 produktov ovplyvňuje vašu psychiku. Naučte sa predchádzať následkom!”