Výlet pre celú rodinu: Kvačianska dolina na Liptove ponúka krásnu prírodu a technické pamiatky

Kvačianska dolina na Liptove ponúka nespočetné množstvo aktivít pre celú rodinu. Od nenáročnej turistiky, cyklotrasy až po rôzne technické pamiatky a prírodné úkazy. Čerstvý vzduch v krásnom prostredí tejto oázy Liptova Vám dovolí si oddýchnuť od všetkého ruchu spolu s celou rodinou.

V doline sa nachádzajú 2 náučné chodníky, ktoré Vás spoločne s potokom Kvačianka ňou prevedú. Po ceste uvidíte mnoho krasových útvarov, z ktorých tým najznámejším je Jánošíková hlava. Kuriozitou je, že počas daždivého počasia tento útvar údajne „plače“.

Ďalšou atrakciou sú vyhliadky ako napríklad Kobiliny odkiaľ uvidíte kaňon Kvačianky hlboký až 70 metrov. Vyhliadka však nie je zabezpečená preto si tam dávajte pozor. Ďalšie 2 vyhliadkové veže, Malý a Veľký Roháč, ponúkajú výhľad na masívnu skalnú ihlu.

 

 

 

Ďalšie nádherné miesto, ktoré by ste rozhodne nemali obísť technickú pamiatku Mlyny Oblazy. Nachádzajú sa tam drevené vodné kolesové mlyny, z ktorých ten spodný s pílou je prístupný pre verejnosť odkedy je opravený. Taktiež sa tam nachádza výstava mlynárskej techniky, ktorá sa spája z históriou výroby múky na Slovensku.

 

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Petra Stolarova (@str3licia),

Vašou ďalšou zastávkou by rozhodne mal byť Ráztocký vodopád, ktorý v letných mesiacoch ponúka príjemnú klímu. Turistické trasy v okolí nie sú náročné a preto sú vhodné pre aj dôchodcov aj pre deti. V okolí Kvačianskej doliny sa nachádza mnoho miest, ktoré v tomto článku nespomíname ale určite stoja za to aby ste ich navštívili.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa emma košíková (@emma_ksk),

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Andrej (@_devotee_),

Boli ste už niekedy v Kvačianskej doline? Ak nie, išli by ste si niekedy túto krásnu prírodu pozrieť aj naživo?

zdroj: kvacianskadolina.sk

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Výlet pre celú rodinu: Kvačianska dolina na Liptove ponúka krásnu prírodu a technické pamiatky”