Cesta k šťastnej rodine: Na prvom mieste by mal byť manžel, nie dieťa!

Dnes sa ženy cítia utláčané z rôznych dôvodov, napríklad je to sociálny alebo pracovný nátlak a aj pocity, ktoré prídu ak sa žena stane matkou. Do tohto momentu bol stredobodom Vášho života partner a po príchode dieťaťa na svet sa hierarchia zmení. No ako si správne usporiadať priority aby bola Vaša rodina šťastná?

Muž na prvom mieste

Jedno japonské príslovie hovorí, že manželia sú ako ruky a oči – keď sú ruky poranené, oči plaču a keď oči plačú, ruky by mali utrieť slzy.

Psychológovia radia aby ste dieťa nedávali vo Vašom rebríčku na prvé miesto, pretože to údajne vedie k problémom v rodine. To neznamená, že sa o neho nemáte starať alebo prestať ho ľúbiť. Preto by Váš partner mal vždy ostať na prvom mieste a Vaše dieťa o trochu nižšie.

Family Of Four Walking At The Street

Zdroj: pexels.com

 

Chýba im pozornosť a láska

Po narodení dieťaťa si mnoho žien myslí, že dieťa má byť stredobodom pozornosti aby bolo jasné, že pribudlo do rodiny. Starostlivosť však neleží len na pleciach matky ale aj otca, čiže spolupráca je potrebná. Pri komunikácii matky s dieťaťom sa vytvára puto no pri komunikácii medzi manželmi vzniká rodina.

Takže ak manžel pocíti to, že je na druhej koľaji nebude nikdy šťastný, keďže mu chýba láska a pozornosť. Z toho vyplýva, že ak sú rodičia šťastný bude šťastné aj dieťa a tým pádom aj celá rodina.

 

Grayscale Photography of Man Sitting Beside Wall

Zdroj: pexels.com

 

Dajte deťom dobrý príklad

Ak chcete aby Vaše dieťa malo v budúcnosti šťastnú rodinu, musíte im ísť dobrým príkladom. Samozrejme, že každý by mal byť sám sebou no niektoré charakteristické črty musí dieťa pochytiť práve od svojej rodiny. Takže ak dieťa vyrastalo v šťastnej rodine je viac pravdepodobné, že jeho rodina bude rovnako šťastná.

Na druhej strane, ak deti z domu odídu manželia musia mať medzi sebou vždy rovnaké puto aby sa to čaro nevytratilo potom čo ich ako rodinu spájalo dieťa. S partnerom si stále môžete užívať ako zamlada, ísť niekam na výlet a byť opäť slobodní a do istej miery bezdetní.

Matka nikdy neprestane byť manželkou

Horším prípadom je ak je malé dieťa spoločnou prioritou manželov, ktorý po čase zabudnú sa svoje spoločné záujmy. To vyústi do akéhosi odcudzenia po tom čo dieťa vyrastie a osamostatní sa.

Ale prečo z tohto viniť dieťa? Rodičia by nemali zabúdať na svoj život a stále sa navzájom robiť šťastnými a nedávať vždy prednosť dieťaťu, pretože by to na staré kolena mohli oľutovať. No to neznamená, že sa o dieťa prestanete starať a začnete sa naplno venovať manželovi ale práve naopak. Ide tu o lásku medzi rodičmi, pochopenie a podporovanie spoločných záujmov.

Tým, že sa žena stane matkou neznamená, že už nie je manželkou a preto by nemala zabúdať aj na svoju milovanú polovičku, s ktorou strávi zvyšok svojho života.

Couple Kissing Baby While Carry

Zdroj: pexels.com

 

Čo si o tom myslíte Vy? Uprednostňujete svoje deti na úkor spoločného času s manželom/partnerom?

zdroj:takprosto.cc

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Cesta k šťastnej rodine: Na prvom mieste by mal byť manžel, nie dieťa!”