Túžby, ktoré ste si nestihli splniť počas mladosti

Po štyridsiatom veku života začína u každej ženy obdobie zrelosti. V tomto období sa z ich deti stávajú tínedžeri a rodinný život sa postupne upokojuje. Napriek tomu, že sa zdá, že sa im podarilo dosiahnuť svoje ciele, mnohé majú pocit, že sú nenaplnené. Často sú to túžby, na ktoré nebol dostatok času v predošlých 10-15 rokoch. Čo s tým robiť sa dozviete v nasledujúcom článku.

Najskôr je potrebné povedať, že je to celkom bežné. Takto funguje život: každý chce zostať navždy mladý. Zvyčajne sa stane, že v dospelej žene sa prebudí mladé dievča a chce sa správať ako tínedžerka. Tieto pocity však v sebe potlačia a povedia si: „Už si dospelá žena, nerob hlúposti!“

20-25 ročná žena, exteriéry, fast foodPexels

Po druhé, spoločnosť do nás vnáša akési klišé: bojíme sa robiť to, čo nám hovorí naše srdce. Je veľkou chybou držať sa bežných stereotypov. Musíte žiť takým spôsobom, aby ste si užívali život a zároveň neškodili nikomu naokolo. Preto sa u nás objavujú neprežité okamihy, alebo ak sa to dá tak nazvať „hriešne“ túžby.

Mimochodom, psychológovia riešia takéto nerealizované túžby terapiou gestalt. Hovoria, že ak sa chce človek posunúť ďalej, musia tieto túžby uzatvoriť. V opačnom prípade sa budú neustále vracať do minulosti, zatiaľ čo prežívajú neplnohodnotnú prítomnosť.

 

OSLOBOĎTE SA OD NÁZOROV INÝCH ĽUDÍ

Prvá vec, ktorú treba urobiť: poslať všetkých radcov kade ľahšie! Celý život táto žena počúva tých „dobrých“ a koná podľa ich názoru. Známa situácia? Musíte uznať, že byť pre každého to „dobrou“ je nereálne a okrem toho, čas plynie. Je čas urobiť to, čo sa vám páči, a počúvať iba seba. Ochutnajte slobodu a vychutnajte si život naplno.

 

Opaľujte sa na nudistickej pláži

Je to pre vás príliš extrémne? Nie je na tom nič hrozné. Prípadne sa môžete ísť opaľovať bez podprsenky na strechu vášho príbytku, alebo na záhradu. Mnohé ženy majú také želanie, ale bránia im v tom komplexy a nízke sebavedomie.

dievča, exteriéry, letoPexels

 

Tetovanie

Rodičia boli vždy proti tomu a potom sa do ich klub pripojil aj váš manžel. Vy ste ich poslúchli aj napriek tomu, že ste túžili aspoň po malom motýlikovi na spodnej časti chrbta. Prípadne si nechať potetovať celú ruku. Pamätajte, nikto vám nemôže zakázať robiť si so svojím telom to, čo uznáte za vhodné. Choďte do tetovacieho štúdia a splňte si svoj sen!

 

Stretnite sa s bývalým priateľom

Prečo nie? Veď vaše city sú už minulosťou a vy len chcete vidieť osobu, ktorá bola súčasťou vášho života. Pozerajte sa do očí a hovorte o živote…

bar, bar a kaviareň, biele vínoPexels

 

Vydajte sa na výlet s kamarátkou

Len si predstavte, aké je to skvelé vybrať sa na výlet s vašou najlepšou priateľkou. Bez detí a bez manžela, iba vy dve, ako za najlepších študentských čias. Vezmite si kamarátku a choďte k moru alebo do hôr. Zážitky a nefalšované emócie sú zárukou tohto dobrodružstva.

auto, dievča, dospelýPexels

 

Nezaťažujte sa starosťami

Sú chvíle, kedy chce človek cítiť slobodu a aspoň na chvíľu sa vzdialiť od svojich blízkych. Žena sa stará o druhých tak často, že neraz zabúda na svoje vlastné dobro. Urobte si čas len pre seba: zmeňte svoj vzhľad, choďte do kúpeľov alebo si oddýchnite pri masáži. A nezabudnite si so sebou priniesť kamarátku, aby ste sa mohli porozprávať o všetkom na svete.

balkón, človek, osobaPexels

 

Každý môže mať, samozrejme, svoje vlastné „hriešne“ túžby. Hlavné je, aby ste si z času na čas dovolili robiť to, čo chcete, v ideálnom prípade vždy. Žijeme iba raz – využite túto príležitosť na to, aby ste prežili plnohodnotný a šťastný život. V opačnom prípade nebudete mať na čo spomínať ani mať možnosť rozprávať vaším vnúčatám zaujímavé historky…

zdroj:takprosto.cc

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Túžby, ktoré ste si nestihli splniť počas mladosti”