Úžasný trik na pranie: Pridajte k bielizni TOTO a neuveríte vlastným očiam!

Jednoduchá činnosť ako je napríklad aj pranie bielizne vie byť niekedy poriadna alchýmia. Prácu za Vás síce spraví práčka no ak urobíte chybu Vy vie to mať nepekné následky.

Málo dopraná bielizeň, zablúdená farebná ponožka by pri bielej bielizni, ktorú zafarbí či obľúbené oblečenie, ktoré sa zbehlo. Tomu všetkému sa dá predísť no po otvorení práčky Vás môže čakať aj iný nemilý pohľad.

Woman in Red Long Sleeve Shirt Holding Her Clothes

Zdroj: pexels.com

Žmolky a nite

Ak ste si bielizeň dobre vytriedili a zvolili správny program, môže Vás pri otvorení práčky neskôr prekvapiť aj niečo iné. Na bielizni sa môžu zachytiť drobné žmolky či nitky, ktoré sa tak uchytia dôsledkom vlhkosti alebo statickej elektriny.

Tí, ktorí vlastnia sušičku si s týmto problém hlavu nelámu, keďže tá tento problém vie odstrániť. No ak sušíte bielizeň “tradične” na šnúre vonku musíte problém riešiť ešte predtým ako práčku spustíte. Ak v blízkej budúcnosti neplánujete kúpu sušičky, máme pre Vás skvelé riešenie, ktoré z rodinného rozpočtu neukrojí veľkú čiastku.

Front Load Washing Machine Beside White Window Blinds

Zdroj: pexels.com

 

Skúste použiť vreckovku!

Na to aby ste z bielizne odstránili nežiaduce žmolky či nite, ktoré sa “pricucnú” na Vaše oblečenie postačí vreckovka. Jednoducho pred praním k bielizni do bubna práčky vložte vreckovku a môžete prať. Avšak nesmie to byť iba taká obyčajná vreckovka. Tá nesmie byť látková ani papierová ale klasická vlhčená utierka.

Materiál, s ktorého je vyrobená tak prežije celý prací cyklus a dokáže tak k sebe pritiahnuť spomínané nežiaduce žmolky a nite. Po každom praní použitú vreckovku vyhoďte (nesušte ju a nepoužívajte ju opätovne!): 1 várka = 1 vlhčená vreckovka.

 

Disinfectant, Wipes, Dettol, Cleaner, Disinfect, Wipe

Zdroj: pixabay.com

 

Počuli ste už niekedy o tomto spôsobe? Máte aj Vy nejaké zaručené rady a tipy týkajúce sa prania?

Zdroj: brightside.me

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Úžasný trik na pranie: Pridajte k bielizni TOTO a neuveríte vlastným očiam!”