Facebook zakazuje prejavy odmietania Holokaustu. Oznámil to sám Mark Zuckerberg

Včera (12. októbra) prostredníctvom svojho profilu oznámil zakladateľ Facebooku, Mark Zuckerberg, sprísnenie regulácie príspevkov na sociálnej sieti.

Týkalo sa to prejavov nenávisti zameranej na Holokaust a anti-semitizmus. V minulosti tak bola sociálna sieť neraz kritizovaná za to, že nezaujala silný postoj čo sa týka príspevkov popierajúcich Holokaust. Počet takéhoto druhu nenávistných správ tak v poslednom čase nabral na obrátkach.

“Dlhodobo sťahujeme príspevky, ktoré podporujú činy podnietené nenávisťou či masové vraždy vrátane Holokaustu. No z nárastom anti-semitizmu tak rozširujeme náš poriadok o zákaz akéhokoľvek obsahu, ktorý popiera alebo skresľuje Holokaust,” oznámil verejne Zuckerberg.

Dodal aj to, že ak prostredníctvom Facebooku budú ľudia vyhľadávať informácie o Holokauste, budú presmerovaní na smerodajné zdroje aby získali pravdivé informácie.

 

 

“Zápasil som s napätou situáciou medzi zachovaním voľnosti prejavu a tým ako zľahčovanie či popieranie hrôz Holokaustu ubližuje. Moje zmýšľanie sa zmenilo, keď som videl informácie, ktoré preukázali zvýšenie anti-semitického násilia, rovnako ako náš rozšírený poriadok týkajúci sa prejavov nenávisti,” pokračoval. Takto chcel určiť hranicu medzi tým čo je a čo nie je akceptovateľný prejav. Verí, že v stave v akom sa momentálne svet nachádza tak týmto rozhodnutím nastolil správny balans.

 

https://www.facebook.com/zuck/posts/10112455086578451

 

https://www.unilad.co.uk/news/facebook-issues-total-ban-on-holocaust-denial/?fbclid=IwAR29tV9xOANR65ZEVa8oDPXvs7GiS59GYN8YN2asxair0XgnjOJg6FX9my4

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Facebook zakazuje prejavy odmietania Holokaustu. Oznámil to sám Mark Zuckerberg”