Hovorí sa, že cisársky rez je jednoduchá záležitosť. Mladá mamička podporila všetky ženy, ktoré čelili tomuto nepravdivému úsudku

Ženy a muži by si mali byť vedomí, že mladé mamičky si nie vždy môžu vybrať spôsob, akým budú rodiť. To isté platí aj v prípade cisárskeho rezu, ktorý si vyžaduje určité indikácie a je spojený s rôznymi rizikami.

https://www.instagram.com/p/BzrOkxGFzPi/?utm_source=ig_embed

Kedy je cisársky rez pre matky vhodnejšou alternatívou?

  1. Pôrod sa zastavil. Dokonca aj pri silných svalových kontrakciách je zatvorený kŕčok maternice rizikom spojeným so zadusením dieťaťa.
  2. Tep srdca dieťaťa. Ak sa lekár obáva o stav dieťaťa alebo ak je ohrozený jeho zdravotný stav, môže nariadiť cisársky rez.
  3. Umiestnenie plodu. Panvová alebo priečna poloha môže byť príčinou pôrodu cisárskym rezom.
  4. Nesprávna poloha placenty a pupočnej šnúry. Pupočná šnúra a placenta, umiestnené priamo v pôrodných cestách pred dieťaťom, môžu spôsobiť udusenie alebo zranenie.
  5. Omotanie pupočnej šnúry.
  6. Zdravotné problémy ženy počas prirodzeného pôrodu. Možné ochorenia srdca, obličiek, niektoré infekčné ochorenia matky.
  7. Anomálie vývoja plodu.
  8. Mechanické príčiny. Napríklad myómy alebo zlomeniny panvy s vychýlenými kosťami, jazvy na maternici po predchádzajúcom cisárskom reze s rizikom roztvorenia, úzka panva s veľkou hmotnosťou plodu môže viesť k poraneniam, vrátane hydrocefalu.

V niektorých prípadoch si samotné matky vyžiadajú cisársky rez, najmä ak sa jedná o ich prvý pôrod, alebo je nastávajúca matka znepokojená bezpečnosťou zákroku. Operatívny zákrok môže spôsobiť infekciu sliznice maternice a opakované operácie cisárskym rezom môžu spôsobiť prasknutie placenty a závažné krvácanie počas nasledujúceho pôrodu až do odstránenia maternice (hysterektómii).

Čím je cisársky rez nebezpečný pre dieťa?

  1. Problémy s dýchaním. U detí narodených plánovaným cisárskym rezom sa môže vyvinúť tachypnoe, dýchací problém, ktorý sa vyznačuje rýchlym dýchaním počas prvých niekoľkých dní po narodení.
  2. Narušenie mikroflóry plodu, pretože počas cisárskeho rezu dieťa neprechádza cez pôrodné cesty a nezískava potrebné ochranné látky, ktorú sú charakteristické pre prirodzený pôrod.
  3. Reakcia na anestéziu. Po operácii sa môžu vyskytnúť vedľajšie účinky akéhokoľvek druhu.

https://www.instagram.com/p/Bzt2Q1LJGz1/?utm_source=ig_embed

Nie všetky matky sú schopné po psychologickej stránke tolerovať cisársky rez, pretože si myslia, že ich organizmus jednoducho „zlyhal“. Jedna zo žien, ktorá si prešla podobnými skúsenosťami, prehovorila na Facebooku o tejto téme a jej slová si zaslúžia vašu pozornosť.

„Namiesto toho, aby ste menili plienky a starali sa o svoje dieťa, prvých pár dní po pôrode sa prechádzate po chodbách so sestričkou, ktorá vás drží za ruku a ťahá stojan s katétrom.

Ale viete čo?

Neprejavujem voči sebe žiadnu ľútosť.

Pretože keď sa na teba pozriem, vidím krásu.

Vidím jazvu, ktorá kričí „láska“.

Vidím bojovníčku, ktorá toho v mene lásky musela veľa prekonať.

Veď nie je materstvo práve o tom?

Prekonávanie výzvy za výzvou v mene lásky?

Pretože kto povedal, že láska je ľahká?

Láska prekonáva ťažkosti v mene lásky.

Je to na nezaplatenie.

Je to silné.

Je to odvážne.

Toto je obeť v mene lásky.

Toto je materstvo.

Takže, neváhajte ani na chvíľu.

Ste odvážne.

V niekoľkých prvých sekundách života vášho dieťaťa ste toho v mene lásky prekonali už mnoho.

Ste bojovníčka.

S krásnou jazvou!“

https://www.facebook.com/MessyFootprints/posts/353439078636773

Nedovoľte, aby niekto podceňoval silu materstva, pretože najdôležitejšou vecou pre dieťa je láska a starostlivosť jeho matky.

 

zdroj:fabiosa.ru

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Hovorí sa, že cisársky rez je jednoduchá záležitosť. Mladá mamička podporila všetky ženy, ktoré čelili tomuto nepravdivému úsudku”