Internet v dedine vypadával každý deň v presnom čase vyše roka. To čo spôsobovalo pravidelný výpadok Vás dostane!

Neraz sa Vám už určite stalo, že odrazu Vám nejde internet. Častokrát vyníte starý router alebo zistíte, že Váš dodávateľ má výpadok po celom Slovensku.

No vo väčšine prípadov sa závada odstráni pomerne rýchlo a tak môžete opäť pokračovať v “surfovaní po internete”. V celej dedine Aberhosan vo Walese však problém pretrvával dlhých 18 mesiacov. Technici, ktorí poruchu skúmali už boli bezradní no nakoniec našli čo spôsobovalo pravidelný výpadok.

Nezistili príčinu

Každé ráno o siedmej sa v malej dedinke objavovali problémy so zlým pripojením a pomalou rýchlosťou internetu. Technici teda boli v Aberhosane už nespočetne krát no nikdy sa im nepodarilo poruchu opraviť. Miestny inžinier, Michael Jones, sa tak rozhodol do dediny zavolať odborníkov, ktorí mali vykonať posledný test na odhalenie problémov. Jedná sa tak o problém, kde takzvaný “elektrický šum” z istého spotrebiča môže oslabiť pripojenie na internet a jeho rýchlosť.

 

Výpadok presný ako hodinky

Technici tak do dediny prišli a už od 6-tej rána hľadali s analyzátorom spektra spotrebič, ktorý by rušil pripojenie na internet. Presne o 7-mej ráno tak prístroj zaznamenal veľký výboj elektrického rušenia. “Zdroj elektrického šumu tak bol dohľadaný v dome v dedine.

Odhalilo sa, že každé ráno o 7-mej tak obyvateľ domu zapol svoju starú televíziu čo v zápätí vyradilo z prevádzky internet v celej dedine,” uzavrela pátranie po poruche firma. Po tom ako sa prišlo na problém, vysvetlili ho aj obyvateľovi domu, ktorý bol úplne zhrozený a prisľúbil, že televíziu už nebude používať.

 

Black Crt Tv Showing Gray Screen

Zdroj: pexels.com

 

Spotrebiče musia byť certifikované

Odkedy nebola stará televízia zapnutá, neboli hlásené v rámci dediny žiadne poruchy týkajúce sa výpadku internetu. No zástupcovia firmy však tvrdia, že takéto problémy nie sú až tak ojedinelé akoby si mohli ľudia myslieť.

“Všetko s elektrickými komponentami – od vonkajších svetiel cez mikrovlnky až po kamerový systém môže mať potencionálny dopad na internetové pripojenie,” vysvetlila Suzanne Rutherford z firmy Openreach.

Preto aby sa predišlo podobným problémom sa tak odporúča používať spotrebiče, ktoré sú certifikované a spĺňajú súčasné štandardy.

zdroj: people.com

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Internet v dedine vypadával každý deň v presnom čase vyše roka. To čo spôsobovalo pravidelný výpadok Vás dostane!”