sobota, 27 júla, 2024

Nestojte dlho v rade na testovanie. Tieto stránky vám ukážu, koľko ľudí čaká v rade

Slováci opäť potvrdili, že pre správnu vec sa vedia zmobilizovať a efektívne spojiť. Dôkazom sú aj občianské projekty Somvrade.sk a Odbernemiesta.sk, ktoré vznikli ako reakcia na víkendové celoplošné testovanie Slovákov.

Zajtrajšie celoplošné testovanie antigénovými testami bude prebiehať na celom území Slovenskej republiky. Mnoho miest hlási nedostatočnú pripravenosť, spojenú s nedostatkom zdravotníckeho personálu. Mnoho odborníkov zároveň tvrdí, že niektoré mestá nestihnú otestovať všetkých. Práve na účel zefektívnenia celoplošného testovania vznikli projekty, ktoré majú Slovákom pomôcť nájsť najdostupnejšie odberové miesto v ich okolí. Znamená to, že si prostrednícvom spomínaných projektov dokážu nájsť odberové miesto s najkratším čakaním na test.

Postup hľadania odberového miesta je na webovej stránke Somvrade.sk naozaj jednoduchý:

  1. Stačia začiatočné písmená odberového miesta, kam sa chcete vybrať. Vybrať odberové miesto si môžete v časti nazvanej – „Pred testovaním“.
  2. Systém automaticky vygeneruje skúsenosti iných ľudí – ako dlho trval ich test, ako dlho stáli vrade, kedy prišli a kedy odišli.
  3. Ak sa vyberiete otestovať na dané miesto, svoj komentár môžete na stránke zanechať aj vy. Zanechať ho môžete v časti „Na odbernom mieste“Zdroj: somvrade.sk

 

Za najväčšou výhodou projektu je fakt, že v ňom nie je potrebná registrácia a ani vypĺňanie akýchkoľvek osobných údajov.

Testovanie počas tohoto víkendu ukáže, či je projekt naozaj efektívny aj v reálnom čase. Ak by sa vyskytli prípadne nedostatky, tvorcovia ho chcú pretransformovať do čo najlepšej verzie, ktorá by mohla byť nápomocná aj počas druhého testovacieho víkendu.

Druhý spomínaný projekt, projekt Odbernemiesta.sk, vytvoril Maroš Skopal, poslanec banskobystrického samosprávneho kraja.

Zdroj: odbernemiesta.sk

Odberné miesta sú v projekte zobrazené podľa samospráv. Každá zapojená samospráva poskytla projektu informácie – napríklad časový harmonogram či presnú mapu, kde sa odberné miesta nachádza. Okrem týchto informácií tam bude zobrazený aj presný počet aktuálne čakajúcich ľudí. Aktuálizáciu počtu čakajúcich ľudí majú na starosti dobrovoľníci, ktorí dostali prístup na vkladanie dát pre presne určené miesto.

Neváhajte a určite využite minimálne jeden zo spomínaných projektov. Celý systém závisí len od aktivity ľudí. Čím viac ľudí tam poskytne informáciu, tým menej ľudí bude stáť v dlhých radoch.

 

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights