Nová potratová legislatíva neprešla. Vykonávanie interrupcií sa nesprísni. Čo na to hovorí Anna Záborská?

Na dnešnom zasadnutí Národnej rady SR, poslanci rozhodli o tom, že novela zákona o zdravotnej starostlivosti, o sprísnení vykonávania interrupcií, schválené nebude. Novelu zákona navrhla poslankyňa Anna Záborská z OĽANO. Hlasovanie však nebolo jednoznačné. Z celkového počtu 117 poslancov bolo 45 poslancov proti, 12 poslancov sa hlasovania zdržalo, 2 nehlasovali a za schválenie hlasovalo 58.

 

Takto to komentovala Anna Záborska, hlavná iniciátorka zákona:

Parlament dnes neschválil náš návrh zákona na podporu tehotných matiek v núdzi. Každý krok na ochranu života je posunom dopredu. Dnes sme zastali v minulom storočí.

Úprimne ma mrzí, že pár hlasov nateraz znemožnilo realizovať naozaj dobré a prospešné opatrenia na pomoc tým tehotným ženám, ktoré si samy nevedia v zložitej situácii rady, potrebujú ju a stoja o ňu. Naopak ďakujem všetkým kolegom, ktorí nášmu zákonu dali zelenú. Je to pre nás signál, že ideme cestou, po ktorej treba kráčať ďalej…

 

https://www.facebook.com/www.zaborska.sk/photos/a.664781556879447/3643464185677821/?type=3&theater

zdroj foto: Anna Zaborska facebook

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Nová potratová legislatíva neprešla. Vykonávanie interrupcií sa nesprísni. Čo na to hovorí Anna Záborská?”