Pamätáte si Majstra N? Za svoj výkon získal dokonca aj OTA

Sme si istí, že niektorí z našich čitateľov trávili svoje detské sobotné rána sledovaním detských vzdelávacích programov, medzi ktoré patrila aj relácia starého známeho Majstra N. Majster N bol stvárnený Jozefom Nodžákom, ktorý sa podobnému obsahu venoval od skorej mladosti.

Na začiatku 80. rokov 20. storočia pracoval v hlavnej redakcii vzdelávacích programov v bratislavskom štúdiu Česko-slovenskej televízie. Medzi jeho prvé relácie patrila relácia Detektív Karol či Crn-crn, ktorá bola vysielaná v Slovenskej televízii už v priebehu 90. rokov.

Aj napriek niekoľkým úspešným reláciám si ho väčšina divákov pamätá ako vedca – Majstra N, ktorý skúša rôzne, viac či menej zmyselné, fyzikálne a chemické pokusy. Medzi jeho najväčšie úspechy patrí získanie ceny OTO za najlepšieho moderátora detských relácií. Jozef Nodžák si žiaľ prešiel vážnou chorobou, ktorá ho vo veku 71 rokov pripravila o život.

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Pamätáte si Majstra N? Za svoj výkon získal dokonca aj OTA”