Porodila krásne a zdravé dieťa. Až ale uvidíte, čo sa stalo po troch týždňoch, nezastavíte plač

Vo veku 26 rokov bola 3 týždne po pôrode svojho prvého dieťaťa Holly diagnostikovaná vzácne autoimunitné ochorenie, nazývané syndróm Guillain-Barrého. Začalo to bolesťou v krku, slabosťou v nohách a počas 12 hodín už nemohla ani chodiť.

Do 72 hodín bola úplne ochrnutá a už nemohla ani sama dýchať. Bola prijatá na jednotku intenzívnej starostlivosti, kde strávila dva a pol mesiaca s dýchaním cez ventilátor a kŕmili ju cez rúrku v bruchu.

Keď sa konečne začala zotavovať, čo bola dosť dlhá cesta, musela sa naučiť ako dýchať sama, ako aj znovu využívať svoje svaly.

Akonáhle bola prepustená z JIS, začala chodiť desať týždňov na intenzívnu fyzioterapiu, kde sa naučila, ako znovu chodiť. Bola to doba dlhá štyri mesiace, než bola vôbec schopná sa vrátiť domov k manželovi a k svojej dcérke.

Holly Gerlach potom z tejto životnej etapy dokonca napísala inšpiratívne knihu o svojich skúsenostiach a výzve, ktorú musela podstúpiť. Pre viac informácií o jej knihe navštívte jej blog: www.hollygerlach.com

Jej príbeh uvidíte v nasledujúcom videu nižšie.

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Porodila krásne a zdravé dieťa. Až ale uvidíte, čo sa stalo po troch týždňoch, nezastavíte plač”