Práve kvôli tomuto dôvodu nejedia Židia a Moslimovia bravčovinu! Mnoho ľudí nevie, že je to práve toto…

Mnohí sa zaujímajú o otázku, prečo Moslimovia a Židia nejedia bravčové mäso.

Ide o nenáročné zviera, ktoré dáva veľa mäsa. Od mnohých môžete počuť štandardnú odpoveď: „náboženstvo zakazuje“ alebo „prasa je špinavé zviera.“ Ale ak si spomeniete na čas zrodu náboženstiev, ani vtedy neboli ľudia omnoho čistejší ako tie ošípané.

Existuje však aj historický aspekt, prečo tieto náboženstva majú zakázané konzumovanie bravčového mäsa a my vám povieme dôvody!

Zákaz o konzumácii bravčového mäsa možno nájsť v Koráne. Na miestach, kde sa zrodil Islam a Judaizmus, je výnimočne horúce podnebie.

Je známe, že bravčové mäso má pomerne krátku životnosť ak vezmeme do úvahy skutočnosť, že ošípané sú všežravce a dokážu zjesť dokonca aj svoje vlastné výkaly. Ich mäso obsahuje trichinely a parazity, ktoré spôsobujú rôzne ochorenia. Navyše, množstvo baktérií nezmizne ani počas tepelnej úpravy.

Preto konzumácia bravčového mäsa spôsobila ťažké otravy, choroby aj úmrtia. Samozrejme, ľudia verili, že tieto príčiny mali oveľa hlbší význam ako len ohrozenie zdravia. Ak telo nevedelo prijať takéto mäso, muselo v ňom byť niečo diabolské. V dôsledku toho bolo bravčové mäso zakázané.

Prakticky, každý zákaz v náboženstve sa dá vedecky odôvodniť. Židia majú napríklad zakázané konzumovať homáre, kraby a raky. Mäso týchto živočíchov obsahuje ptomaín – mŕtvolný jed. Iné zákony zakazujú jesť mäso predátorov, pretože sú mäsožravce, čo znamená, že v ich telách je mnoho toxínov.

Existujú aj legendy, že ošípané sú ľudia, ktorých Boh premenil na zvieratá. V každom prípade je potrebné, aby sme rešpektovali tradície a náboženstvá, pretože nie všetko je možné podložiť vedeckým vysvetlením, čo znamená, že existuje aj niečo vyššie ako sme my.

Podeľte sa o tieto zaujímavé informácie aj s vašimi priateľmi!

zdroj:takprosto.cc

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Práve kvôli tomuto dôvodu nejedia Židia a Moslimovia bravčovinu! Mnoho ľudí nevie, že je to práve toto…”