Prečo by sme mali začať spať bez pyžama ? Toto je dôvod

Ľudia, ktorí spia menej, majú podľa prieskumu problémy s nadváhou, majú tendenciu byť menej aktívni a sú všeobecne menej zdraví. Ako sa však ukazuje, jedným z najjednoduchších spôsobov, ako sa tomu všetkému vyhnúť je vyzliecť si pyžamo.

1. Pomáha to k lepšiemu spánku.

Ukázalo sa, že lepšie spíme, keď je naša telesná teplota o niečo nižšia. Dokonca aj mierne zvýšenie ako 0,4 ° C môže mať vplyv na oblasti mozgu, ktoré regulujú spánkové cykly a tým narušuje náš spánok. Je zrejmé, že akékoľvek ďalšie oblečenie by spôsobilo zvýšenie teploty, a preto je najlepším riešením spať nahý.

2. Chráni našu pokožku.

Prieskum ukázal, že priemerná doba, počas ktorej ľudia nosili pyžamo pred tým, ako ho vyprali, bola 13 nocí pre mužov a 17 nocí pre ženy. Odborníci na hygienu však tvrdia, že nás nestačí chrániť pred škodlivými baktériami, ktoré sa na pyžame často zhromažďujú. Okrem toho textílie môžu obsahovať chemikálie, ktoré prenikajú do našej pokožky a dráždia ju, takže je oveľa zdravšie spať nahý.

3. Zlepšuje vzťahy.

Je dokázané, že kontakt medzi pokožkou partnerov zvyšuje uvoľňovanie „hormónu lásky“, oxytocínu, čo vedie k ich pevnejšej väzbe. Navyše, ako tvrdí výskum v knihe, Blízke stretnutia: Komunikácia vo vzťahoch, „cítime väčšie spojenie s niekým, ak sa nás dotýka.“ Takže spánok bez oblečenia by poskytoval viac času na dotyky, čo vám pomôže cítiť blízkosť vášho partnera.

4. Zabraňuje priberaniu.

Ak bude telesná teplota nášho tela v noci nižšia, môže nám to tiež pomôcť pri chudnutí. Štúdia ukázala, že nízke teploty zvyšujú našu schopnosť spaľovania kalórií. Ľudia, ktorí spali v chladnejších miestnostiach, spálili o 75 kalórií viac ako tí, ktorí spali pri vyšších teplotách. Pyžamo vás rozhodne zahreje, takže si ho radšej vyzlečte, aby ste ďalej nepriberali.

5. Zvyšuje našu sebaúctu.

Štúdia ukázala, že to, že sme nahí, nám dáva možnosť lepšie pocítiť naše telo, čo nám pomáha byť spokojnejším so svojim životom. Samozrejme, nočný čas je najlepší čas na jeho precvičovanie, takže skúste spať nahý. Môže to mať pozitívny vplyv na váš obraz seba samého a celkovo sa budete cítiť istejšie.

Preferujete spánok s pyžamom alebo bez neho a prečo ?

Zdroj: www.brightside.me
Zdroj foto: www.pexels.com

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Prečo by sme mali začať spať bez pyžama ? Toto je dôvod”