sobota, 27 júla, 2024

Srdečné video zachytáva ako krava žiada muža o pomoc. Pozrite sa, prečo. Mala na to ten najlepší dôvod

Asi pred 5 rokmi vytvorila 21-ročná študentka univerzity v Sydney Alexandra Greenová test, ktorý mal dokázať, že kravy majú pôsobivé kognitívne schopnosti. Študentka zistil, že kravy používajú pri hľadaní potravy zvuku, čo znamená, že tieto hospodárske zvieratá majú dobré rozhodovacie schopnosti.

To však neprekvapuje zoológov. „Jedná sa o vysoko vyvinuté cicavce,“ povedal pred pár rokmi médiám zoológ Dr. Daniel Weary. Dojnice nám opakovane dokazujú, že sú oveľa inteligentnejšie, než si myslíme. Majú dlhodobú pamäť na vysokej úrovni. Interagujú sociálne zložitými spôsobmi, tak ako to robíme aj my, ľudia. Vedia nadviazať priateľstvo a dokonca sa chovajú odlišne ku kravám, ktoré sa k nim správajú zle.

Napriek tomu je stále úžasné vidieť, ako toto milé hospodárske zviera komunikuje s ľuďmi. Toto video, ktoré sa stalo na internete virálnym, dokonale ilustruje túto ich úžasnú schopnosť. Keď sa novorodenec jednej kravy ocitol zaseknutý pod elektrickým plotom, mama teliatka dala človeku okamžite vedieť, že potrebuje pomoc.

Táto krava sa pokúsila upútať pozornosť muža, aby jej pomohol.

 

V jeden krásny slnečný deň v Millbrook v Ontáriu prechádzal muž okolo farmy, kde sa rozhodol, že na zelených lúkach urobí nejaké fotografie dobytka. Keď sa však muž menom Dave priblížil k jednej z kráv, uvedomil si, že niečo nie je v poriadku. Krava sa dívala priamo na muža a popri tom škrabala o zem kopytom. Jej pohľad prešiel od pohľadu na muža k pohľadu späť na plot. Muž bol zmätený a chvíľu mu trvalo, kým si uvedomil, že krava skutočne žiada o pomoc.

Bol na druhej strane plotu a matka sa nemohla dostať k svojmu novorodencovi.

Krava chodila tam a späť a bučala na Davea. Bolo zrejmé, že robí všetko pre to, aby upútala mužovu pozornosť. Keď sa okolo Flo začali zhromažďovať ďalšie kravy, nakoniec si Dave uvedomil, že ho krava žiada o pomoc.

Muž si našťastie uvedomil, čo od neho krava žiada.

Dave si konečne všimol, čo od neho Flo chce. Uvidel novorodené teľa uviaznuté na druhej strane plotu. Teliatko malo ešte stále pupočnú šnúru. Rýchle rozhodovanie bolo rozhodujúce.

Dave vedel, že musí dostať teliatko na druhú stranu plotu, ale bál sa, že by mu Flo mohla ublížiť, ak sa dotkne jej teliatka. Pomaly začal tlačiť teliatko cez plot. Na jeho prekvapenie bola Flo pokojná a nevypustila z úst ani jeden zvuk. Akoby dokonale chápala, že sa jej muž snaží pomôcť.

Okamžite im pomohol.

Po záchrannej misii Dave navštívil farmu a stretol sa s jej majiteľmi. Tiež sa chcel ešte raz stretnúť s Flo a jej teliatkom. Pozoruhodné je, že dvojica sa k Daveovi pokojne priblížila a chvíľu na neho žmurkala. Zdalo sa, že matka a dieťa sa chceli mužovi poďakovať za pomoc.

Pozri si roztomilé video.

Zdroj: www.boredpanda.com
Zdroj foto: Rumble

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights