Tipy na rýchle a jednoduché posilnenie imunity

Imunita je úžasná vec. Každý vie, že ju máme a že je v dnešnej dobe veľmi dôležitá. Avšak, občas jej sila klesá a naše telo potom ľahšie podľahne vírusom.

Ako posilniť imunitu?

Hlavné tajomstvo imunity spočíva v tom, že nejde o jediný orgán, ale o celý systém. A dokonca ani orgánový systém. Imunita je oveľa zložitejšia ako povedzme kardiovaskulárny systém. Funguje dokonca na bunkovej úrovni, takže ani zázračná tabletka u každého nezaberie. Čo funguje najlepšie? V dnešnej dobe možno dobrý respirátor, odstup a hygiena.

Zdravý životný štýl pomáha imunitnému systému odolávať chorobám tiež. Čo však presne rozumieť pod zdravým životným štýlom? Niekoľko jednoduchých pravidiel, s ktorými vás zoznámime.

Obmedzte fajčenie

V ústach fajčiara sa vytvára skutočné ložisko zápalu. Vplyv fajčenia na imunitu pri chronickej paradentóze odvádza pozornosť od imunitného systému. Fajčiari ľahšie ochorejú na choroby, dokonca aj tak vážne, ako je tuberkulóza, pretože fajčenie cigariet zhoršuje pľúcnu imunitu človeka. Preto, ak chcete zvýšiť svoju imunitu, prestaňte fajčiť. Podobne to platí aj pri nadmernom množstve alkoholu.

Športujte

Šport pomáha viacerými spôsobmi naraz. Po prvé, športovci sú viac odolní. Po druhé, šport reguluje spánkové vzorce. Po tretie, šport pomáha v boji proti obezite. Čo s tým má obezita spoločné? Nadmerná hmotnosť vytvára neviditeľné, ale hmatateľné zaťaženie imunitného systému. Pokiaľ by ste to ale náhodou s tréningom prehnali, pomôže vám hrejivý Muay krém.

Zmeňte stravovanie

Na posilnenie tela potrebujete funkčné Gym glamour oblečenie, aby sa vám dobre cvičilo! Bez zmeny stravy sa ale požadovaný efekt nedostaví. Aby ste preto do tela dostali všetky potrebné látky a stopové prvky, jedlo by malo byť čo najrozmanitejšie. V dennej strave by mali byť zastúpené všetky hlavné skupiny potravín: mliečne, škrobové, zelenina, ovocie, zdroje komplexných sacharidov, bielkoviny a tuky.
Ak to všetko podceníte, svoju imunitu nezlepšíte.

Zdroj foto: www.pexels.com

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Tipy na rýchle a jednoduché posilnenie imunity”