sobota, 27 júla, 2024

VIDEO: Slovenka hovorí „Neberte koronavírus na ľahkú váhu“. To, že ste mladí a zdraví nezaručuje ľahký priebeh ochorenia!

Ľudia žijú v domnienke, že keď žijú zdravým životným štýlom a sú relatívne zdraví, ich ochorenie Covid-19 neskolí. Opak je niekedy pravdou a to, že ste mladí a zdraví Vám v žiadnom prípade nezaručí ľahký priebeh ochorenia. Svoje o tom vie aj trojica mladých ľudí – Peter, Alexandra a Jakub – ktorí mali úplne odlišný priebeh ochorenia. Ministerstvo zdravotníctva SR tak na svojom Facebooku zverejnila video z ich svedectvami, ktoré by ste si mali vypočuť.

 

Stratila chuť, nevedela sa postaviť z postele a stále zvracala

“Minulý týždeň som žila s tým, že v tomto veku a pri reálne zdravom fyzickom stave, pri aktívnom živote sa človeku predsa nemôže nič stať,” povedala v úvode mladá Alexandra, ktorá momentálne leží na Covid oddelení v Brnenskej nemocnici.

To, že s ňou nie je niečo v poriadku zistila, keď sa napila z dvoch rôznych čajov a chutili úplne rovnako. Nevedela tak či sú sladké alebo kyslé a v ktorom z nich je cukor alebo citrón. Už vtedy začala mať obavy, ktoré sa potvrdili na druhý deň ráno, kedy sa nedokázala postaviť z postele. Pokračovalo to aj ďalšie dni, keď zúfalá poprosila o pomoc kamaráta, ktorý ju prišiel ako ona vraví “zachrániť”. Priznala, že mala silné bolesti hlavy aj celého tela čo spôsobilo, že začala nekontrolovateľne zvracať. Bolo jej zle aj z vody a vo zvratkoch si neskôr našla aj krv a žlč.

 

Ilustračné foto

Zdroj: pixabay.com

 

Nie každý má takéto šťastie

Ďalej sa vo videu prihlásil mladík Peter, ktorý priznal, že priebeh u neho bol mierny. Teplota mu vystúpila “len” na 37,4 °C a ako sám priznal udialo sa to iba raz. Skoro vôbec nekašlal no keď už stratil chuť a čuch dal sa okamžite otestovať. Priznal tak, že hoc mal ľahký priebeh jednoznačne to neberie na ľahkú váhu. Verí v to, že nosením rúška tak ochráni ľudí, ktorí by nemali toľko šťastia a koronavírus by mohol u nich spôsobiť ťažší priebeh. Rovnaké skúsenosti mal aj Jakub, ktorý vôbec nekašlal a približne 2 týždne pociťoval celkovú únavu, ktorú označil za najhorší príznak v jeho prípade. Označil sa tak za jedného z tých šťastnejších no stále verí v to, že naďalej treba dodržiavať všetky nariadenia.

 

Ilustračné foto

Zdroj: pexels.com

 

V závere videa Alexandra priznala, že jednou z najhorších vecí na koronavíruse je to, že človek nečaká ako ho to zasiahne alebo si dokonca myslí, že ho vôbec nezasiahne. Tvrdí, že potom príde “v plnej paľbe” a znemožní Vám prirodzené dýchanie, prijímanie potravy a fakt, že kvôli bolestiam celého tela sa nedokážete ani osprchovať. Popriala tak všetkým ľuďom veľa zdravia a šťastia aby nedopadli ako ona ak by aj mali ísť do nemocnice aby našli pre nich lôžko, keďže počet ťažkých prípadov pribúda. 

 

My mladí ľudia to dodnes podceňujeme a tvárime sa, že nám sa nič nestane, že my sme tí mladí, ktorí majú imunitu, ktorí majú silné organizmy, ale, hm, nie. Nemyslím si, že je správne ako k tomu pristupujeme. Ako som k tomu pristupovala ja a nemyslím si, že je dobré sa tváriť, že to tu nie je a že jediné čo nás v živote trápi sú proste opatrenia, ktoré nám možno aj nedávajú zmysel. – Alexandra

 

Celé video si môžete pozrieť tu:

https://www.facebook.com/MinisterstvoZdravotnictvaSR/videos/345904329975972

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights