„Zachránila mi život.“ Policajt dostal život zachraňujúci transplantát od ženy, ktorú uväznil pred 8 rokmi

Čo keby ste dostali príležitosť zachrániť život niekomu, kto kedysi zachránil ten váš ? Jednej žene z Alabamy sa to podarilo.

Jocelynn James, vyliečená narkomanka a bývalá členka skupiny „Franklin’s Most Wanted“, zachránila život policajtovi, ktorý ju uväznil takmer pred desiatimi rokmi.

V rokoch 2007 – 2012 bola Jocelynn 16-krát zatknutá za krádež a obvinená z požívania drog. Jocelynn hovorí, že sa ocitla vo veľmi temnom období a nevedela, či sa z neho dostane a prežije. „Žila som naozaj zlý život, robila som veľa skutočne zlých vecí, o ktorých by som nemala rozprávať. Bola som skutočne strateným človekom,“ uviedla Jocelynn.

Terrell Potter, bývalý dôstojník policajného oddelenia Phila Campbella uviedol, že Jocelynn prechádzala v jej živote zložitým obdobím.

„Zbláznila sa, kradla, brala drogy a robila veci, ktoré by robiť nemala,“ uviedol Potter. „Dal som ju zavrieť niekoľkokrát.“ James uviedol, že sa jej konečne podarilo napraviť svoj život. 5. novembra oslávi osem rokov vzatia do väzby a osem rokov od kedy je čistá.

„Bolo mi zle z toho života a chcela som urobiť niečo prospešné,“ uviedla Jocelynn. Potter jej zachránil život zatknutím a podnecovaním toho aby sa napravila.

Vlani v novembri sa Potter dozvedel, že mu zlyhávajú obličky, fungovali iba na 5%. Lekári Potterovi povedali, že ho čaká sedem až osemročné čakacie obdobie na obličku. „Začali sme sa modliť, aby som dostal správnu obličku. Potter však  nečakal, že jeho dokonalá zhoda bude vzdialená od neho iba 3 kilometre.

Po niekoľkých telefonátoch som sa dozvedela, že Potter potrebuje obličku. Po sérii nemocničných testov sa Jocelynn dozvedela, že sa k sebe dokonale hodia. „Keby ste sa ma opýtali na 100 mien osôb, ktoré mi môžu dať obličku, jej meno by nebolo na zozname,“ uviedol Potter. „Je neuveriteľné, že bola ochotná to urobiť.“

21. júla absolvoval Potter úspešnú transplantáciu obličky. „Všetky čísla boli skvelé.“ Začala fungovať od okamihu, kedy bola zavedená.“

Potter teraz považuje Jocelynn za ďalšiu dcéru. „Vytvoril sa z toho skvelý vzťah a puto medzi nami, ktoré môže trvať navždy. O tom niet pochýb. Dala mi obličku, predĺžila mi môj život.“

Jocelynn v súčasnosti vedie neziskovú organizáciu The Place of Grace, kde pomáha ženám pri liečbe. „Chcem, aby si ľudia uvedomili, že pre nich existuje pomoc. Nezáleží na tom, čo sa stane vo vašom živote. Vždy to môžete otočiť.“

Zdroj: www.fox7austin.com

Zdroj foto: www.fox7austin.com

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “„Zachránila mi život.“ Policajt dostal život zachraňujúci transplantát od ženy, ktorú uväznil pred 8 rokmi”