Herec Kubovčík o Banášovi: Figuroval v spisoch ŠtB pod menom Lotos! Na tieto slová ihneď zareagoval

Herec Michal Kubovčík momentálne hviezdi v novom seriáli RTVS, ktorý nesie názov Pumpa. Seriál mal premiéru koncom tohto septembra a v každej časti hlavný protagonisti reagujú na aktuálne udalosti z predošlého týždňa.

V nedávnej časti sa pumpár Mickey (Michal Kubovčík) vyjadril o otcovi moderátorky Adely Banášovej. Hovoril tak o tom, že meno Jozefa Banáša figurovalo aj vo spisoch ŠtB. Banáš tak na túto časť reagoval a zverejnil aj netradičnú výzvu.

 

 

Nie som udavač

“Lotos alebo Dodo, to bolo jeho krycie meno. Bol evidovaný v archívoch ŠtB. V roku 1986 dokonca dostal za nejakú informáciu fľašu alkoholu v hodnote 13,50 marky,” zaznelo z úst pumpára Mickeyho v jednej z častí seriálu. Reakcia samotného Banáša nenechala na seba dlho čakať. Po odvysielaní časti s týmto takpovediac kontroverzným obsahom priznal Banáš pre Plusku:

“Za starého režimu som bol v styku s novinármi zo Západu, na základe toho ma predvolávali na výsluchy ŠtB. A prečo si ma tam napísali, že som s nimi spolupracoval, to nech sa spýtajú eštebákov. Stále vyprávajú, že Banáš je udavač. To je neskutočné. Ja som s nikým nespolupracoval.”

 

 

Toto, že je humor?!

Okrem toho prišiel aj z netradičnou výzvou pre herca ale aj celé Slovensko. “Za 30 rokov od pádu starého režimu mi toto obúchavajú o hlavu a nikoho nenašli, koho som mal udať. Povedzte Mišovi Kubovčíkovi, ja neviem, ja som to nevidel, keď mi nájde prvého človeka, koho som udal, donesiem mu 100 litrov vína. Vyhlasujem celoštátnu súťaž, aby priviedol niekoho, koho som udal,” ohlásil. Banáš si svoje myslí aj o scenári samotného seriálu. Podľa neho sme na tom dosť zle ak toto považujeme za slovenský humor. 

 

zdroj: hitky.sk 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Herec Kubovčík o Banášovi: Figuroval v spisoch ŠtB pod menom Lotos! Na tieto slová ihneď zareagoval”