Duet, pri ktorom vám poskočí srdce: Freddie Mercury a Luciano Pavarotti. Spoločná skladba, pri ktorej ľudia odpadávali

Freddie Mercury mal vraj bežný hlasový rozsah. Jeho spev s istou dávkou okázalosti a výstrednosti bol však prejav obrovského talentu. Líder skupiny Queen využíal subharmonickú funkciu, ktorú dosiahol vibráciou ventrikulárnych záhybov. Technika hrdelného spevu mu umožnila konkurovať aj operným spevákom.

Čo ak svoj talent spojil s legendárnym Lucianom Pavarottim?

Ich duet vám zrýchli tep

Magazín Local publikoval, že vedci z Viedne preukázali, že spevák skupiny Queen je lepší než slávny Luciano. Priemerní speváci majú rýchlosť hrdelných vibrácií medzi 5,4 Hz až 6.9 Hz. Freddie dosiahol až 7,04 Hz. Jeho hlasivky vibrovali a pohybovali sa rýchlejšie ako hlasivky Luciana Pavarottiho, ktorého vibrácie dosiahli rýchlosť okolo 5,7 Hz.

Mercury sa spojil s Lucianom Pavarottim v ich ikonickom duete „Too Much Love Will Kill You“.

Je však ťažké povedať, ktorý z nich je lepší. Obaja spievajú od srdca a to sa nedá nijako odmerať.

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Duet, pri ktorom vám poskočí srdce: Freddie Mercury a Luciano Pavarotti. Spoločná skladba, pri ktorej ľudia odpadávali”